Balkanac osuđen na doživotnu kaznu zatvora: Izbo trudnu suprugu 50 puta!

04.06.2022

11:20

0

Nakon zločina je sam pozvao policiju

Balkanac osuđen na doživotnu kaznu zatvora: Izbo trudnu suprugu 50 puta!
mirza bessic - Copyright Švedska policija

Mirza Bešić (42) sa teritorije bivše Jugoslavije osuđen ja na doživotnu kaznu zatvora u Švedskoj nakon što je u decembru prošle godine ubio svoju bivšu partnerku (32).

Kako pišu strani mediji, nesrećna žena je bila trudna, a Mirza joj je oduzeo život na svirep način, nanevši joj 50 ubodnih rana nožem.

Navodno, njih dvoje nisu bili duže vreme u vezi, a u septembru prošle godine je Mirzino psihičko stanje počelo da se menja.

Ubijena žena je čak ranije tražila i svojoj sestri da Mirza ne dolazi na ultrazvuk kako je uvidela da ne pokazuje radost zbog njene trudnoće.


Na osnovu pregledanih stvari nesrećno nastradale žene, u njenom kompljuteru pronađeni su pretraženi pojmovi: "zlostavljanje", "samostalno starateljstvo" i "advokati koji rade vikendom".

Tokom ispitivanja, Bešić je rekao da se dugo osećao loše i da je doživljavao kao da su svi, pa i njegova partnerka protiv njega.

Dan pre ubistva otišao je u "psihijatrijsku hitnu pomoć u Malmeu" navodno jer je dan pre pokušao da izvrši samoubistvo.

Svirepo ubistvo opisao je rečima:

- Video sam crno, uzeo sam nož i ubo je. Za mene je postalo potpuno crno. Onda sam samo hteo da odem odatle, rekao je na ispitivanju.

Nakon zločina, otišao je u prodavnicu i kupio cigarete i koka-kolu. Zatim se je otišao kući kod oca i ispričao mu šta je uradio pre nego što je pozvao švedski SOS.

Na pitanje operatera alarma zašto je ubio ženu, nije mogao da da jasan odgovor.

- Bio sam pod stresom zbog svega i tako sam osetio da je i ona umešana - izjavio je prenosi švedski medij.

Policija je u stanu zatekla jeziv prizor.

- Žena koja je bila u 27. nedelji trudnoće ležala je na krevetu u lokvi krvi sa preko 50 ubodnih rana. Rane su bile preteške i nije joj bilo spasa, preminula je ubrzo po dolasku lekara - prenose portali.

Mirza ranije nije kažnjavan, a na sudu je priznao da je ženi zadao udarce, ali je i negirao odgovornost za zločin zbog nepostojanaj namere.

U predmetu je obavljen sudsko-psihijatrijsko veštačenje kojim je utvrđeno da ni u vreme ubistva ni kasnije nije patio od teškog psihičkog poremećaja.

Osuđen je u Malmeu na doživotni zatvor.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike