Uhapšen tržišni inspektor: Osumnjičen da je primao mito da ne bi pokrenuo prekršajni postupak

03.06.2022

16:23 >> 16:34

0

Republički tržišni inspektor Odeljenja tržišne inspekcije u Leskovcu P. S. (61) uhapšen je zbog sumnje da je primio mito, kao i Lj. D. (59), odgovorno lice SUR "Zeka" iz Leskovca

Uhapšen tržišni inspektor: Osumnjičen da je primao mito da ne bi pokrenuo prekršajni postupak
Ilustracija - Copyright Profimedia

Republički tržišni inspektor Odeljenja tržišne inspekcije u Leskovcu P. S. (61) uhapšen je zbog sumnje da je primio mito, kao i Lj. D. (59), odgovorno lice SUR "Zeka" iz Leskovca, koji je osumnjičen za primanje mita u pomaganju, saopštilo je danas Ministarstvo unutrašnjih poslova.

Protiv četrdesetsedmogodišnjeg muškarca, odgovornog lica TR "Milan SMJ" iz okoline Leskovca biće podneta krivična prijava u redovnom postupku zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo davanje mita.

Sumnja se da je P. S., u dva navrata, od četrdesetsedmogodišnjaka u čijoj radnji je, u martu ove godine, prilikom kontrole uočio nepravilnosti, tražio ukupno 17.130 dinara kako protiv njega ne bi pokrenuo prekršajni postupak, dok je novac po njegovim instrukcijama, kako se sumnja, preuzeo Lj. D. i predao ih P. S.

Infobijeljina
 

 

Od osumnjičenog P. S. oduzet je novac koji je kod njega pronađen prilikom hapšenja.

P. S. i Lj. D. određeno je zadržavanje do 48 časova i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni nadležnom tužilaštvu.

Akciju hapšenja su izveli pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Odeljenja za borbu protiv korupcije, u saradnji sa Posebnim odeljenjem za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Nišu.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike