Pomoćnici ministra poljoprivrede, osumnjičenoj za primanje mita, određen je pritvor do 30 dana

11.10.2020

18:34 >> 14:13

0

Bivšem vaterpolisti Čedomiru D., kojem se na teret stavlja davanje mita, takođe je određen pritvor

Pomoćnici ministra poljoprivrede, osumnjičenoj za primanje mita, određen je pritvor do 30 dana
Copyright Pixabay/leo2014

Sudija za prethodni postupak Specijalnog suda u Beogradu, na predlog Tužilaštva za organizovani kriminal odredio je pritvor do 30 dana Dariji Janjić Nišavić, pomoćnici ministra poljoprivrede koja je u petak uhapšena zbog sumnje da je primila mito.

Pritvor je određen i nekadašnjem vaterpolisti Čedomiru D. kojem se na teret stavlja davanje mita. Protiv njih je pokrenuta istraga zbog sumnje da je Čedomir pomoćnici ministra davao mito kako bi mu obezbedila ugovore o poslovanju.

Kako smo ranije saznali, njih dvoje su se u Tužilaštvu branila ćutanjem, a posle toga im je predložen pritvor.

Podsetimo, oni su uhapšeni u petak po nalogu Tužilaštva za organizovani kriminal. Osumnjičenoj je obećana isplata u visini od oko 1.000 evra mesečno, u naredne dve godine, dok traje realizacija ugovora o javnoj nabavci.

Uhapšena Dariji Janjić Nišavić, bila je na čelu Sektora za međunarodnu saradnju. Na poziciji pomoćnika ministra poljoprivrede nalazi se već nekoliko godina.

– Nakon višemesečnog predistražnog postupka policijski službenici Ministarstva unutrašnjih poslova, Direkcije policije, Službe za borbu protiv organizovanog kriminala lišili slobode dva lica: D. J. N, pomoćnicu ministra poljoprivrede Republike Srbije za krivično delo primanje mita iz čl. 367 KZ i fizičko lice D. Č. za krivično delo davanje mita iz člana 368. KZ – saopšteno je juče iz tužilaštva.

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike