Deca slavnih u Srbiji "načisto posrnula": Šefuju u kriminalnim klanovima, ubijaju zbog dugova, hapse ih zbog droge...

03.06.2022

19:00

0

Sa zakonom se sukobljavala deca političara, umetnika, estradnih zvezda i sportista

Deca slavnih u Srbiji "načisto posrnula": Šefuju u kriminalnim klanovima, ubijaju zbog dugova, hapse ih zbog droge...
poznati deca kriminal copy - Copyright 24sedam/ATA Images/MN Press

Jeleni Špagović (27), optuženoj za teško ubistvo devizne penzionerke Majde Garović (80) u junu 2019. godine, u sredu je izrečena prvostepena presuda, kazna zatvora u trajanju od 30 godina.

Jelena je, inače, ćerka pokojnog srpskog funkcionera Saše Dujovića, koji je bio na čelu Srpske desnice.

Ona je, kako se navodi i u presudi, ubila Majdu Garović zbog duga. Istragom je utvrđeno da je Špagovićeva od Garovićeve pozajmila 2.500 evra, ali joj novac nije vratila. Nakon zločina, devojka je sa tela starice skinula zlatni lanac i prodala ga u jednoj zalagaonici.

Facebook/Jelena Spagovic
 

Kofer sa telom starice stavila je u iznajmljeni "pežo 508" i odvezla se u vikend-naselje Krčedin, ali su tragovi krvi ostali na tapacirungu vozila. U tom vikend-naselju pored Dunava zapalila je delove tela.

Otac vajar na čelu Zoo-vrta, sin kriminalac na čelu klana

Iako je ćerka poznatog političara, Jelena Špagović je na najsuroviji način ušla u sukob sa zakonom, ali nije jedino posrnulo dete čiji su roditelji javne ličnosti sa određenim ugledom.

Vukosav Vuk Bojović bio je srpski vajar i direktor beogradskog zoološkog vrta "Vrt dobre nade". Zaslužan je za otvaranje mnogih zoo-vrtova na teritoriji Srbije, a svojim radom doprinosio je i muzejima u našoj zemlji. Međutim, njegov sin prvenac je srpskoj javnosti možda i poznatiji, ali ne po umetnosti i humanosti.

Iz braka sa Anđelkom Bojović, Vuk je otac Luke Bojovića, ubijenog Nikole i Marije. Nikola je, prema podacima iz istrage njegovog ubistva, likvidiran u ratu u kom je su glavni akteri bili njegov brat Luka i braća Šaranović, ali to nikada nije dokazano. Nikolina smrt smatra se osvetom njegovom bratu.

Profimedia
 

Luka Bojović, vođa "zemunskog klana", nalazi se u zatvoru u Španiji, a uhapšen je u restoranu u Valensiji u februaru 2012. godine, zajedno sa Vladimirom Milisavljevićem zvanim Vlada Budala, Sinišom Petrićem i Vladimirom Mijanovićem. Bojović je prilikom hapšenja kod sebe imao litvanski pasoš. U Španiji je 2015. godine osuđen na kaznu od 18 godina zatvora zbog falsifikovanja dokumenata i držanja oružja. Bojoviću se sudilo i za brutalno ubistvo pripadnika "zemunskog klana" Milana Jurišića 2009. godine u Madridu. Bojović je za to, međutim, oslobođen optužbi.

U Srbiji je za to vreme protiv njega pokrenut sudski postupak zbog ubistva Branka Jeftovića Jorge i za pokušaj ubistva Andrije Draškovića i Zorana Nedovića Šoka 2004. godine, kao i za ubistvo njihovih telohranitelja Dejana Živančevića i Milutina Jovičića, koji su nastradali prilikom pokušaja ubistava. I za ova ubistva Luka Bojović je pravosnažno oslobođen.

"Mi svi mladi sportisti"

Zvezdan Slavnić, sin legendarnog košarkaša i trenera Zorana Moke Slavnića, po kriminalnim delima javnosti je poznat još od marta 1998, kad je kao dvadesetdvogodišnjak u klubu "Četiri sobe" pucao u Olivera Jovanovića.

Od zadobijenih povreda Jovanović je preminuo 12 dana kasnije, a Slavnić je uhapšen dve nedelje posle obračuna u stanu prijatelja na Novom Beogradu u kojem se krio od policijske potere. Osuđen je na devet i po godina, ali mu je kazna, koju je odležao u KPZ Valjevo, amnestijom smanjena na osam godina. Hapšen je i 2002. godine, kad je za vreme zatvorskog vikenda udario vlasnika beogradskog restorana "Trag" jer mu nije ostavio slobodan sto.

MUP
 

Slavnić je u vreme ubistva bio u ljubavnoj vezi sa tragično ubijenom pevačicom Ksenijom Pajčin, a navodno je tada i pucao zbog svađe oko nje. Kako se i dalje priča u gradskim krugovima, on je bio njena najveća ljubav.

“Ciganovićeva” unuka užasnula Vračar

Teodora Viktorović, unuka glumca Mihajla Viktorovića, koji se proslavio ulogom Ciganovića u seriji "Bolji život", uhapšena je pre sedam godina zbog sumnje da je satarom ubila majku Ljiljanu (62) i baku Ivanku Đukić (91) u stanu u Mileševskoj ulici u kojem se nalazila i njena šestomesečna ćerka. Teodora je tada odvezena u teškom stanju na VMA jer je bila predozirana alkoholom i lekovima.

Bludni sinovi estrade

Sin pevača Olivera Mandića, Darijan Mandić, bio je uhapšen u julu 2020. godine, nakon što je napao policajce koji su došli po pozivu njegove majke Mirjane zbog nasilja u porodici. Posle saslušanja u Drugom osnovnom tužilaštvu pušten je na slobodu. Nekoliko meseci nakon toga, optužen je i za uznemiravanje supruge.

Kako su tada mediji preneli, on se oko 16 časova posvađao sa majkom Mirjanom, sa kojom živi na Voždovcu, a potom je i fizički napao. Ona je pozvala policiju, jer je Darijan, prema njenim rečima, bio sve agresivniji, a kada je došla policija, napao je i njih. Njemu je izrečena mera zabrane prilaska i komunikacije sa majkom, jer ovo nije prvi slučaj nasilja u porodici.

Rašid Sakić, sin preminulog pevača Sinana Sakića, takođe je hapšen više puta. U Loznici je pretukao i opljačkao jednog krojača. Sinanov najstariji sin je privođen još kao maloletnik, i to zbog nasilničkog ponašanja, nanošenja teških povreda, napada, pokušaja ubistva i iznude. “Karijeru” je nastavio i kada je napunio 18 godina.

U akciji “Sablja” Sakić je priveden, i to pod sumnjom da je “jedan od šefova” organizovanog kriminala u Loznici. Prošle godine je izašao iz zatvora, nakon što je odležao 12-godišnju kaznu zbog ubistva Dragoljuba Despotovića i pokušaja likvidacije Radomira Lazića, kao i posedovanja droge, 22. maja 2002. godine u Loznici.

Trenutno u zatvoru Sremska Mitrovica služi kaznu od tri godine zbog razbojništva.

Potom, Mirko Šijan, sin pevačice Goce Božinovske i prvog čoveka "surčinskog klana", privođen je zbog bodenja nožem, tuča, kokaina… Inače se dovodi u vezu i sa mnogim momcima sa beogradskog asfalta koji poslove obavljaju sa one strane zakona i navijačima.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike