"Prijateljica" poslala Belivuku misterioznu poruku preko radija: "Život moj si obojio, totalno je crn" (VIDEO)

29.05.2022

17:10

0

Autor: 24sedam

Na jednom beogradskom radiju koji u programu ima emisiju sa čestitkama i pozdravima pre izvesnog vremena pročitana je poruka za "drugove Mišu, Budu, Fanđu, Filu, Veljka i Lakija"

"Prijateljica" poslala Belivuku misterioznu poruku preko radija: "Život moj si obojio, totalno je crn" (VIDEO)
Marko Miljković i Veljko Belivuk - Copyright Miljković i Belivuk Printscreen

Na jednom beogradskom radiju koji u programu ima emisiju sa čestitkama i pozdravima pre izvesnog vremena pročitana je poruka za "drugove Mišu, Budu, Fanđu, Filu, Veljka i Lakija", potpisana šifrom "Prijateljica", a otkrivamo da je upravo ova poruka bila namenjena pripadnicima klana Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, koji se više od godinu dana nalaze u zatvoru.

Misteriozna poruka poslata je uz pesmu Vanese Šokčić  "Četiri strane sveta", koja je, iako veliki hit ranih dvehiljaditih, ponovo oživela u seriji "Južni vetar", u kojoj se pevačica čak i pojavila i filmskim kriminalcima otpevala ovu numeru.

- Poruka koja je stigla na ovaj radio, preko koga inače svakog dana u večernjim satima građani šalju poruke svojim rođacima i prijateljima koji se nalaze iza rešetaka, bila je potpisana šifrom "Prijateljica", a nabrojani nadimci nesumnjivo pripadaju pripadnicima klana. Poznavaoci prilika u poruci su prepoznali braću Marka i Miloša Budimira, Veljka Belivuka, Filipa Ivanovskog Filu.

- Interesantan je i izbor pesme, jer se u refrenu navodi: "Život moj si obojio, totalno je crn, a od ruže na grudima ostao je trn".

Ovo nije prvi put da preko istog radija stižu poruke za uhapšene pripadnike klana Belivuk-Miljković.

- Redovni slušaoci mogu da primete da se skoro svakog dana šalju pozdravi uz raznorazne pesme. Porodice im uglavnom pružaju podršku, dok takozvani vojnici klana biraju grublje pesme, gde u stihovima poručuju uhapšenim vođama da ih nikada neće napustiti i izdati, te da su oni njihova "braća, lavovi i kumovi" - objašnjava izvor:

 

Kriminolog: Poruke šalju bivše ljubavi i klinci kojima su idoli

 Kriminolog Dobrivoje Radovanović smatra da nije neuobičajeno da se ljudima koji su iza rešetaka šalju poruke iz spoljnog sveta, a naročito kad su to lideri kriminalnih grupa.

 - Njima se poruke šalju preko osoba koje ih posećuju, oglasima u sredstvima informisanja, preko radija, na stotine načina... Uglavnom preko posetilaca ljudi koji su na slobodi i dobiju odgovor. Iza poruka koje se emituju na radiju neretko stoje bivše ljubavi, obožavaoci - klinci kojima su uhapšeni idoli i koji žele da se pozicioniraju u svetu kriminala. To su mladi koji veruju da će dostići neki ugled ako budu laskali vođama grupa koji su u zatvoru, oni im se udvaraju, laskaju, podržavaju ih u borbi protiv pravosudnog sistema - objašnjava kriminolog.

ATA Images/Antonio Ahel
 

 

Sagovornik otkriva da je ova vrsta komunikacije sa pritvorenicima i zatvorenicima trajala i pre hapšenja klana.

- Pre nego što je grupa razbijena i uhapšena, koristili su radio-stanice za slanje pretećih poruka. Interesantno je da se na ovom radiju, u danima nakon hapšenja, vrtela pesma "Nevolja nevolju privlači", uz koju je išao pozdrav "od Cigana iz cele Srbije za Grobare", aludirajući da se navijači Partizana nalaze iza rešetaka. U pesmi je iskorišćen i Belivukov nadimak - Nevolja.

Podsetimo, klan Belivuk-Miljković iza rešetaka se nalazi od februara 2021, a sumnjiče se za sedam ubistava. Suđenje optuženima trebalo bi da počne u junu.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike