"Grobari" spremali sačekušu vođi "Ultra bojsa"? Za dva meseca likvidirani navijači Partizana, Crvene zvezde i Rada sa Banjice!

27.05.2022

19:00

0

Trojica navijača "Vandal bojsa" privedena su pre početka meča

"Grobari" spremali sačekušu vođi "Ultra bojsa"? Za dva meseca likvidirani navijači Partizana, Crvene zvezde i Rada sa Banjice!
New Project(1) - Copyright Foto: MN Press/Pixabay

Pred večiti derbi u fudbalu, u finalu Kupa Srbije, između Crvene zvezde i Partizana, koji je odigran u četvrtak, ceo Beograd bio je pod opsadom. Posebnu pažnju, ipak, privuklo je hapšenje trojice navijača Partizana za koje se veruje da su spremali sačekušu jednom od najistaknutijih navijača Crvene zvezde.

Trojica pripadnika "Vandal bojsa" privedena su pre početka meča, pa je policija time sprečila njihovo prisustvo na utakmici, ali najverovatnije i jedan mnogo ozbiljniji problem. Domaći mediji preneli su nezvaničnu informaciju da je žrtva ove sačekuše trebalo da bude upravo Marko Vučković, navijač na čelu "Ultra bojsa".

Vest o hapšenju pojavila se neposredno pred finale, ali još uvek nisu objavljene nikakve zvanične informacije u vezi sa ovim slučajem. Tako nije poznato ni gde je trebalo da bude sačekuša za Vučkovića, ali ni kakve su bile namere sprečenih napadača.

Međutim, samo u poslednja dva meseca likvidacije trojice navijača nisu sprečene. Pa su tako nastradali navijači Parizana, Crvene zvezde i Rada sa Banjice.

Vučković bio druga meta iz Zvezdinog tabora?

Luka Žižić (37) ubijen je u kafiću "Ritual" u Nehruovoj ulici u Novom Beogradu 28. aprila. Ubica je članu grupe "Belgrejd bojs" prišao na trotinetu i zapucao. Kada je obavio svoj zadatak pokušao je da pobegne, ali su ga Lukini prijatelji savladali i počeli da ga biju. Ipak, mladog Kraljevčanina, koji je ubrzo posle likvidacije i uhapšen, spasla je nesreća Lukinog brata Vukana kome je pozlilo. Prijatelji su dotrčali da mu pomognu, a ubica je iskoristio trenutak njihove nepažnje i pobegao.

24sedam/Katarina Mihajlović/Jovana Jovanović
 

Kamere u kafiću su zabeležile čitav slučaj, a napadač Stefan M. (23) ubrzo je uhapšen u Kraljevu.

Naravno, motiv ovog ubistva nije poznat javnosti, a spekuliše se da su u pitanju poslovi u vez s prodajom droge. Luka je sahranjen u Crnoj Gori, a pored prijatelja i porodice jedan od ožalošćenih bio je i biznismen Brano Mićunović, koji mu je dao čituju uz poruku "Poslednji pozdrav".

Vođa "Hed hantersa" ubijen pred suprugom

Nekadašnji vođa Partizanove grupe "Hed hanters" Branisav Penčić (41) ubijen je 19. marta u Obrenovcu. On je upucan sa tri metka, od kojih ga je jedan pogodio direktno u grudi. U tom trenutku bi jeo sa suprugom, koja je ostala nepovređena.

Kao razlozi njegove likvidacije pojavljuju se razni motivi, a austrijski mediji su preneli da ovo ubistvo nema veze sa tribinom već sa njegovim narko-poslovima u Beču i rezultat je rata srpskih bandi u austrijskoj prestonici.

Instagram
 

Tako se smatra da su osumnjičeni za Penčićevo ubistvo Igor B. (44) i Šain U. (52), državljanin Severne Makedonije, koji su uhapšeni kao pomagači glavnom pucaču D. P., nalog dobili upravo iz Beča.

Jedino što je istragom utvrđeno jeste da su ubice pažljivo pripremale zločin. Penčića su danima pratili, tačno su znali kuda se kreće i kada gde ide. Takođe su tačno smislili i kuda će da pobegnu.

Partizan, Zvezda, pa Rad

Posle dve surove likvidacije navijača Partizana i Crvene zvezde, ubijen je i nekada jedan od glavnih navijača FK Rad, Luka Perenčević (28).

Luka je ubijen 9. maja, kada je ubica na skuteru došao do improvizovane teretane u garažama na Banjici, iz torbe za dostavu hrane "Glovo" izvadio pištolj sa prigušivačem i u Perenčevića ispalio šest metaka.

Ubica je pobegao, a policija, i pored mnogo organizovanih akcija, nije uspela da nađe nikakav trag koji bi upućivao na ubicu. Širok je dijapazon motiva ubistva Perenčevića, ali se pretpostavlja da je razlog isti kao u slučajevima Penčića i Žižića - droga.

Printscreen/Facebook/milan banjica banjica cvetic
 

Ipak, Luka je dugo bio jedan od vođa navijača, pa se sumnja da bi i tu trebalo tražiti krivce, kao i među onima koji su hteli da ga uklone kao konkurenciju, ili bi to uradili iz osvete. Policija ne daje nikakve zvanične podatke, ali se pretresaju svi raniji sukobi koje je Luka imao, a među kojima je i onaj sa braćom Rakočević. Radovan, Petar i Uroš Rakočević trenutno se nalaze u pritvoru zbog ubistva mladog Filipa Lepojevića Rašice (18), koji je likvidiran 5. avgusta 2020. godine.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike