Poslednji pozdrav ubijenom Luki: Zvezdinom navijaču čitulju dao i Brano Mićunović! (FOTO)

04.05.2022

14:14

0

U srpskim i crnogorskim medijima, pojavile su se čitulje ubijenom Žižiću

Poslednji pozdrav ubijenom Luki: Zvezdinom navijaču čitulju dao i Brano Mićunović! (FOTO)
Luka Žižić Brano Mićunović - Copyright Printscreen/Pobjeda.me/umrlice Printscreen/Facebook

Luka Žižić (37) vlasnik kafića "Ritual" koji je brutalno ubijen pre nekoliko dana na Novom Beogradu, sahranjen je u Miloševićima u Crnoj Gori. U srpskim i crnogorskim medijima, pojavile su se čitulje ubijenom Žižiću.

Upravo jednu od njih mu je dao Nikšićanin Brano Mićunović u kojoj je pisalo: "Poslednji pozdrav".

Osim njega, čitulju mu je dao i predsednik Odbora direktora Lutrije Crne Gore, Sava Grbović u kojoj je takođe kratko pisalo: "Poslednji pozdrav".

Printscreen/Pobjeda.me/umelice
 

- Neka tvoja dobrota i plemenita duša počiva u miru - samo su neki od poslednjih pozdrava upućenih Žižiću.

Podsetimo, veče u kafiću "Ritual" u Nehruovoj ulici u Novom Beogradu u četvrtak počelo je uobičajeno. Ništa nije ukazivalo na to da će ovo poslepodne ostati upamćeno po surovoj likvidaciji Luke Žižića, a prema nezvaničnim informacijama, bio je navijač i navodni član grupe "Belgrade Boys". Ova grupa važi za jednu od najjačih grupa "delija" i godinama je prisutna na gotovo svim utakmicama Crvene zvezde, a nastala je posle 2000. godine ujedinjenjem više grupa.

Egzekutor je bio obučen u radno odelo, nosio je masku i rukavice, a pre ubistva ušao je u toalet, a potom izašao i ispalio kišu metaka na Žižića, koji je sedeo za stolom sa društvom. Navodno, Lukini prijatelji su uspeli napadaču da skinu masku, tako da ga je u tom trenutku kamera snimila.

Žižićev brat i prijatelji koji su se tog trenutka zatekli u lokalu skočili su na napadača, ali je on ipak uspeo da im se otrgne i, trčećim korakom, zaputi ka žbunu gde je,navodno, kako se sumnja, prethodno sakrio svoj električni trotinet. Nakon toga, kako su ispričali naši sagovornici, uputio se ka Savi.

24sedam/Katarina Mihajlović
 

Vesti su iz minuta u minut počele da se nižu u vezi sa ovim slučajem, a spekulisalo se da je osumnjičeni za ovo ubistvo odmah uhapšen. Međutim, već sledeća informacija je bila da policija intenzivno traga za počiniocem i da još uvek nema zvanične potvrde o hapšenju.

U medijima se pojavila informacija da je policija navodno u jednom momentu imala indicije da je lice koje odgovara opisu egzekutora ušlo u Ulicu Jurija Gagarina 28, te je na tu adresu upućena policijska patrola, gde se navodno dogodilo hapšenje, ali ova informacija zvanično nije potvrđena.

Nakon nekoliko sati pojavio se snimak likvidacije koji su snimile bezbednosne kamere. Na snimku se vidi kako su prijatelji ubijenog pokušali da zaustave egzekutora. Svedoci zločina napadača su opisali kao muškarca starog oko 35 godina, visine oko 180 centimetara, sa bradom na licu.

Snimak likvidacije - upozoravamo da je sadržaj uznemirujući.

Kafić je zatvoren i nema policijske trake koja obezbeđuje mesto zločina.

24sedam/Katarina Mihajlović
 

Brat mu umro na rukama

Policija je uzela izjavu i od brata ubijenog. On je potvrdio da je bio u lokalu kada je ušao mladić obučen u radno odelo.

- Ispričao je da su nakon pucnjave skočili na ubicu. Da su ga udarali, ali da im je pobegao. Rekao je da mu je brat faktički umro na rukama - kaže sagovornik, prenosi Telegraf.

Navodno, brat ubijenog je zgrabio nož i krenuo ka egzekutoru, međutim, prijatelji su ga sprečili, pa je, kako se sumnja, ubica iskoristio taj trenutak da pobegne.

Identična "taktika"

Nije prvi put da napadač nakon izvršene likvidacije pobegne električnim trotinetom.

Potez napadača na Luku Žižića podsetio je na likvidaciju Strahinje Stojanovića koja se dogodila 13. septembra 2020. u Novom Beogradu, kada je ubica, nakon aktiviranja eksploziva pod žrtvin automobil, takođe pobegao električnim trotinetom.

Nedelju dana kasnije, policija je saopštila da je u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom u Beogradu identifikovala M. L. (50) kao osumnjičenog za ubistvo Stojanovića. Ispostaviće se da je u pitanju poznati ugostitelj, koji je nakon aktiviranja eksploziva pobegao električnim trotinetom.

Slična situacija dogodila se i krajem iste godine, kada je ubijen Bojan Mirković, u naselju Belvil. I u tom slučaju napadač je koristio električni trotinet kako bi se dovezao, a potom i pobegao sa mesta zločina.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike