Kolona blindiranih vozila pod rotacijom kod Specijalnog suda: Pripadnici klana Velje Nevolje odvezeni iz Ustaničke u CZ (FOTO/VIDEO)

24.05.2022

11:49

0

U Specijalnom sudu se danas nastavlja suđenje optuženima za najteža krivična dela

Kolona blindiranih vozila pod rotacijom kod Specijalnog suda: Pripadnici klana Velje Nevolje odvezeni iz Ustaničke u CZ (FOTO/VIDEO)
specijalni sud (1) - Copyright 24sedam/Dijana Antonijević

Pripadnici kriminalnog klana Veljka Belivuka, poznatijeg kao Velja Nevolja i Marka Miljkovića, zvanog Mare Mesar, dovezeni su pod rotacijama iz pritvora u Specijalni sud u Ustaničkoj.

U Specijalnom sudu se danas nastavlja suđenje optuženima za najteža krivična dela, među kojima su otmice i svirepa ubistva.

U Ustaničku ulicu su se dovezla vozila pet marica, koja su prišla Specijalnom sudu pod rotacijom.

Ispred zgrade suda su i naoružani pripadnici Žandarmerije sa dugim cevima.

Inače, Belivuk i Miljković nisu u konvoju koji je stigao u sud, pošto oni već borave u pritvorskoj jedinici u zgradi suda.

U sud je stigao prvi optuženi pripadnik Belivukove grupe, mladi rukometaš Vojislav Đorđević, u pratnji advokata. On je u sud došao s maskom preko lica.

U zgradu Specijalnog suda pristižu i advokati optuženih, Ivan Gvozdenac, Goran Petronijević, Miljana Perendija, Nemanja Govedarica...

Zajedno su stigli i novi Belivukov advokat Nikola Ristović i novi branilac Marka Miljkovića i Milovana Tadića, Milos Malidžan.

Nakon svega 30 minuta od momenta dovoženja, pripadnici klana Veljka Belivuka i Marka MIljkovića, vraćeni su vozilima marica u Centralni zatvor.

Ispred Specijalnog suda se novinarima obratio advokat Dragoslav Cukavac, koji zatupa jednog od optuženih, koji je potvrdio da je suđenje odloženo za 13. i 15. jun 2022.

Razlog odlaganja je taj što je jedan od osumnjičenih otkazao punomoć advokatu.

Svi osumnjičeni su bili na današnjem ročištu.

Advokat Veljka Belivuka nije hteo da daje izjave za medije.

Da podsetimo, današnji nastavak pripremnog ročišta neizvestan je pošto je branilac, koji je preuzeo odbranu Belivuka i Marka Miljkovića zatražio odlaganje, kako bi se posle hapšenja advokata Dejana Lazarevića, koji ih je zastupao, pripremio za suđenje.

Bonus video

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike