Vesna Medenica i njen sin ne planiraju da ostanu iza rešetaka: Dok njih hapse, specijalni tužilac pije kafu sa prijateljem porodice! (FOTO)

26.05.2022

06:00

0

Šoškić i Bećirović sastali su se u hotelu "Best Western Premier" u Podgorici

Vesna Medenica i njen sin ne planiraju da ostanu iza rešetaka: Dok njih hapse, specijalni tužilac pije kafu sa prijateljem porodice! (FOTO)
Vesna Medenica Miloš Medenica rešetke - Copyright Printscreen/Youtube/TV Vijesti/Gov.me

Sin bivše predsednice Vrhovnog suda Crne Gore Vesne Medenice, Miloš Medenica, uhapšen je jutros na podgoričkom aerodromu. Hapšenje je usledilo čim je avionom iz Beograda sleteo na aerodrom u Golubovcima, nakon čega je priveden u prostorije Specijanog policijskog odeljenja. Međutim, postoje indicije da je Medenica sve ovo isplanirao uz pomoć čelnika Specijalnog tužilaštva u Crnoj Gori i da se neće dugo zadržati iza rešetaka.

Transkripti razgovora koje je Evropol dostavio policiji Crne Gore, a koji navodno potvrđuju da se Medenica bavio krijumčarenjem cigareta i trgovinom drogom, osvanuli su u medijima. Prema tim navodima Miloš Medenica je šverc obavljao posredstvom policajca Darka Lalovića, koji je je uhapšen 15. decembra prošle godine u Podgorici i još je u pritvoru, a sud u Podgorici produžio je za još dva meseca pritvor i njegovoj majci Vesni Medenici.

Medenica je uhapšena 17. aprila zbog osnovane sumnje da je počinila krivična dela stvaranje kriminalne organizacije i protivzakoniti uticaj, i trenutno se nalazi u Istražnom zatvoru u Spužu. Ipak, čini se da njen uticaj nije uspeo tako brzo da isčezne i da Medenica i te kako drži konce u svojim rukama, što se tiče Vrhovnog suda Crne Gore, ali i tamošnjeg tužilaštva.

Tako je specijalni tužilac Miloš Šoškić u utorak oko 14 časova popio kafu i razgovarao sa biznismenom Zoranom Ćoćom Bećirovićem, koji je porodični prijatelj uhapšene Vesne Medenice, što je i sam naveo u nekoliko navrata.

Šoškić i Bećirović sastali su se u hotelu "Best Western Premier" u Podgorici, tvrde tamošnji mediji koji su i objavili njihove fotografije sa sastanka.

Bećirović je u oktobru 2020. godine saopštio da je prijatelj sa Vesnom Medenicom i da je lično on, sa njom razgovarao o kupovini zemljišta u Kolašinu, koja je pre nekoliko godina bila predmet istrage, pogotovo u medijima.

Biznismen je to rekao u sudnici podgoričkog Osnovnog suda, u postupku koji je pokrenuo protiv Mreže za afirmaciju nevaldinog sektora (MANS) kada je objavljen tekst da je tadašnja predsednica Vrhovnog suda Medenica, četiri godine od nadležnih organa krila informaciju o poslu sklopljenom sa kolašinskim biznismenom, iz kojeg je prihodovala blizu 139 hiljada eura.

Sa druge strane, Komisija za etički kodeks državnih tužilaca početkom 2020. godine konstatovala je da je tada viši državni tužilac Miloš Šoškić povredio etički kodeks tužilaca jer se u javnosti nalazio sa Zoranom Bećirovićem.

Ipak, zamenica Zaštitnika ljudskih prava i sloboda Snežana Armenko donela je u novembru 2021. godine mišljenje u kojem je naznačila da je Komisija za etički kodeks Tužilačkog saveta, povredila pravo na privatnost tužioca Miloša Šoškića.

Podsetimo, Medenica pored visokopozicioniranih tužilaca oko sebe ima okupljene i dobro obaveštene advokate, majstore svog zanata.

Pa je tako cenjeni crnogorski advokat i predsednik Advokatske komore Crne Gore, Zdravko Begović, koji je zastupao mnoge visoke funkcionere ove zemlje, a među među njima i Vesnu Medenicu, njenog sina Miloša, ali i nekadašnjeg Đukanovićevog najbližeg saradnika Svetozara Svetu Marovića. Begovićeva odbrana se u sva tri slučaja bazira na tome što računa na neuračunsljivost svojih klijenata, ali i navodne suicidne misli.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike