Tragajući za Matejem otkrili jezivu stvar: Predsednik vatrogasnog društva - sve vreme smo se nadali da je živ!

20.05.2022

10:10

0

Počeli smo potragu za Metejem od prvog dana - kaže predsednik Vatrogasnog društva

Tragajući za Matejem otkrili jezivu stvar: Predsednik vatrogasnog društva - sve vreme smo se nadali da je živ!
24sedam/Katarina Mihajlović MUP RH

Predsednik Dobrovoljnog vatrogasnog društva Palilula, Zoran Stojanovski, ispričao je za Kurir televiziju da su se, dok su tragali za Matejem Perišom, sve vreme nadali da je živ.

Kako je otkrio Stojanovski, malo pre mesta gde je Periš nađen nalazi našli i potopljeni brod, što je za njih bilo jezivo, jer je plovilo sablasno stojalo na dnu. Najpre su mislili da se telo, najverovatnije, tu zaglavilo u reci...

Matej Periš je nestao u noći između 30. i 31. decembra, i otada je potragu za mladićem pratio niz misterija. Sada se čini da neke od njih nikada neće ni biti razrešene. Njegov otac Nenad izjavio je da želi da sina isprati u miru i najužem krugu porodice.

- Nažalost, izgleda da je došao kraj istrage, bez obzira na to koliko teško bilo. Verujem da ovo nije kraj i da ćemo se on i ja sresti u budućnosti. Matej je svoju priču na ovoj zemlji završio - rekao je Nenad Periš.

Zoran Stojanovski, predsednik Dobrovoljnog vatrogasnog društva Palilula, istakao je da su mesto kod Ada Huje gde je Matej Periš pronađen već tražili.

- Počeli smo potragu za Metejem od prvog dana. Bio je to 3. januar, od Gotika, i nastavili smo nizvodno, ka Nebojšinoj kuli. Taj potez smo pretraživali dosta puta, tu desnu obalu. Radili smo i levu obalu. I uzvodno i nizvodno. Pratili ste sve to što smo radili. Pretraživali smo i Pančevački most. I taj potez gde je nađeno telo, kod Ada Huje, dosta puta smo pretraživali sa obale - rekao je Zoran Stojanovski.

Kurir TV
 

Kako dodaje, sve vreme su se nadali da je Matej živ.

- Iskreno, mi nismo očekivali da nađemo telo. Tražili smo predmet, ili neki dokaz, jer nismo znali da li je ušao u vodu. Nažalost, ispostavilo se da se utopio. Nije bilo lako za pretragu. Više sam želeo, to sam i par puta rekao, da ga policija nađe u nekom kafiću, nebitno da l to bila Holandija, Belgija, Nemačka, gde je neko izjavljivao tada da ga je viđao. Ovo svima teško pada, najteže je njegov porodici. Nije mi ako od kako sam čuo tu vest. Veoma mi je žao - rekao je Stojanovski.

Prema njegovim rečima, teren je dosta nepristupačan.

- Ima dosta splavova. Ima šiblja. Ispod Pančevačkog mosta ima još jedan potopljeni brod, koji je malo pre lokacije gde je nađeno telo, tako da su hladna voda i zima doprineli da telo ostane takvo kakvo je i nađeno. Velika je verovatnoća da je bilo zakačeno negde ispod vode - zaključio je Stojanovski.

Bonus video

MUP Srbije

 

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Kurir

Najčitanije Vesti