24sedam ispred sudske medicine: Izneto telo Mateja Periša posle obdukcije (FOTO/VIDEO)

19.05.2022

11:12

0

Autor: 24sedam

Obdukcija tela Mateja Periša je završena, a potvrđeno da je to on

24sedam ispred sudske medicine: Izneto telo Mateja Periša posle obdukcije (FOTO/VIDEO)
Matej Periš sudska medicina (1) - Copyright 24sedam/Goran Sivački

Obdukcija tela Mateja Periša je završena, a potvrđeno da je to on.

24sedam/Goran Sivački
 

U Institutu za sudsku medicinu, naša ekipa snimila je ekskluzivno iznošenje tela Mateja Periša posle obdukcije.

Ministarstvo unutrašnjih poslova zvaničnoje potvrdio da je DNK analizom tela koje je juče oko 9.20 časova pronađeno u Dunavu, na Adi Huji, utvrđeno da se radi o hrvatskom državljaninu Mateju Perišu (28) čiji je nestanak prijavljen policiji u Beogradu 31. decembra prošle godine, saopštio je MUP.

DNK materijal potreban za identifikaciju uzet je odmah po izvlačenju tela mladića iz Dunava u Beogradu. DNK je upoređen sa DNK Nenada Periša, oca Mateja Periša koji je nestao u Beogradu u noći između 30. i 31. decembra 2021. godine.

Na Institutu za sudsku medicinu biće urađene i toksikološke analize, a na te rezultate moglo bi da se čeka nedeljama.

Za Matejom Perišom se, da podsetimo, tragalo od poslednjeg dana decembra prošle godine, a poznavaoci Dunava su ispričali da je moguće da je telo tek sada isplivalo jer su više temperature, a u Beogradu je duvao i jak vetar. Oni veruju da se telo zakačilo ispod Pančevačkog mosta i da zbog toga ronioci nisu mogli da ga pronađu jer u tim uslovima mogu da pretražuju reku samo na dodir.

U izjavi za medije naveo je da je, šetajući palubom, video telo koje je plutalo nizvodno Dunavom.

- Prvo sam uputio poziv običnoj policiji, koja je odmah alarmirala rečnu policiju. Inspektori beogradskog SUP-a prvi su stigli na mesto gde je pronađen leš, a posle njih došli su i forenzičari.

Telo je, kako navodi, došlo nizvodno iz pravca Save, a zatim je pojasnio kako se posumnjalo da je u pitanju nestali Matej Periš.

- Na telu su bile plave farmerke, majica i bela patika. Slučajni prolaznik je na patici uočio znak rekavši da je identičnu obuču sa takvim znakom imao i Periš u noći kad mu se izgubio trag, kaže Zelenović, navodeći da je prema onome što je video, telo mesecima bilo u vodi.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike