Uhapšeni lažni inspektori: Pokazali falsifikovane legitimacije Narodne banke Srbije, pa orobili menjačnicu na Čukarici!

17.05.2022

13:02

0

Na teret im se stavlja i lažno predstavljanje sa krivičnim delom teška krađa - rečeno je u Tužilaštvu

Uhapšeni lažni inspektori: Pokazali falsifikovane legitimacije Narodne banke Srbije, pa orobili menjačnicu na Čukarici!
Profimedia

Muškarac F. J. (26) i žena T. B. (38) koji su pre nedelju dana opljačkali menjačnicu u beogradskom naselju Čukarica su, kako se saznaje iz Drugog osnovnojg javnog tužilaštva, uhapšeni.

- Njima su stavljena po dva krivična dela u saizvršlistvu: lažno predstavljanje i drugo lažno predstavljanje sa krivičnim delom teška krađa - rečeno je u Tužilaštvu, prenosi Telegraf.

Da podsetimo, policija je po nalogu Drugog osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu uzela snimke sa kamera, ali i obavila i razgovor sa opljačkanom radnicom.

- Ona je objasnila da su u menjačnicu ušli žena i muškarac i da su joj rekli da dolaze iz Narodne banke Srbije i da su inspektori. Pokazali su joj legitimacije NBS i zatražili svu dokumentaciju kao i novac koji se nalazi u objektu. "Inspektorka" je bila zadužena za proveru dokumentaciju, a njen kolega je brojao novac. Prema rečima radnice ništa nije ukazivalo da se radi o prevarantima - kaže sagovornik blizak slučaju.

Prema prvim informacijama, nakon nekoliko minuta mladić je rekao da "mora da izađe napolje kako bi preparkirao automobil".

- Ne zadugo iz menjačnice je izašla i "inspektorka" tvrdeći da je "kolega sa sobom odneo njoj jako bitnu dokumentaciju i da moa do vozila da je uzme". Kada je shvatila da je objekat opljačkan radnica je pozvala vlasnicu, ali i policiju. Tačan opis "prevaranata" nije mogla da da jer su nosili zaštitne maske - kaže izvor.

Prema prvim informacijama, oni su tipovali menjačnicu jer su tačno znali u kom trenutku koja radnica radi, ali i u kom se trenutku nalazi najveća količina novca.

Bonus video

MUP Srbije

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Telegraf

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti