"Bitno je da bude osuđen i da ne predstavlja opasnost": Počinje suđenje Davidu osumnjičenom za ubistvo bake koju je do smrti ubadao nožem!

12.05.2022

12:32

0

David Dudić je uhapšen zbog sumnje da je kobnog dana došao u Desankin stan i započeo svađu, da bi na kraju nesrećnu ženu davio i ubadao

"Bitno je da bude osuđen i da ne predstavlja opasnost": Počinje suđenje Davidu osumnjičenom za ubistvo bake koju je do smrti ubadao nožem!
Facebook

U Višem sudu u Beogradu danas počinje suđenje Davidu Dudići (24), okrivljenom za ubistvo svoje bake Desanke Dudić (70). Ubistvo za koje je Dudić okrivljen dogodilo se u decembru prošle godine u Desankinom stanu u Kotežu. Žena je do smrti brutalno mučena, davljena, ubadana šrafcigerom i nožem po glavi i grudima.

U ovom slučaju je kao svedok pozvan i Đorđe Dudić, Desankin sin, odnsono Davidov otac.

- Jedino što mi je bitno je da bude osuđen, da ne predstavlja opasnost za okolinu. Moj stav je da zločinci treba da budu na mestu na kom zaslužuju, jer opasni ljudi ne treba da šetaju na slobodi sa ljudima koje ugrožavaju - rekao je Đorđe pred početak suđenja.

On je istakao da je zbog zverstva koje je počinio Davida izbrisao iz života i da neće imati saosećanja dok ga bude gledao na optuženičkoj klupi.

- Teško mi je zbog onoga što se desilo, a zbog toga što je će sedeti na optuženičkoj klupi nije. Ne znam kako ću se osećati kad ga budem video tamo, to će biti tamo mene i ne zanima, zanima me samo da ne bude na slobodi i da ne ugrožava druge - navodi Dudić.

Činjenicu da je njegova majka ubijena zverski iz nečije obesti, da je umirala u najtežim mukama ništa ne može da promeni, ali je adekvatna kazna za počinioca, iako je njegov sin, kaže, neka vrsta utehe kojoj se nada.

- Desilo se to što se desilo, nema tu sad šta... Vremenom vi to, nije da prihvatate lakše, ali počnete da živite sa tim. Sada samo želim kaznu za njega - navodi.

Kako kaže, možda je sam načinio kobnu grešku kada je prihvatio Davida kao sina kada se pojavio u njegovom životu.

- Dečka sam pokušao da prihvatim i to mi je bila najgora odluka, kobna greška, jer sam pokušao da prihvatim nekoga koga ne poznajem. Kad sam video da on nije kako treba, možda nije trebalo da se trudim, da mu pomažem. Ne znam, ne može čovek za takve stvari ni da bude pametan, jer da zna gde će da padne, čovek bi seo - priča Đorđe.

On dodaje da njegov sestrić Stefan, pred čijim se očima zločin desio, neće dolaziti u sud.

- Stefan je povređen, i dalje ne može da hoda. Dolazio je tužilac kod njega i uzeo je izjavu, tako da se on neće pojavljivati na ročištima - zaključio je Đorđe.

Podsetimo, David Dudić je uhapšen zbog sumnje da je kobnog dana došao u Desankin stan i započeo svađu, da bi na kraju nesrećnu ženu davio i ubadao nožem i šrafcigerom.

Svemu je svedočio Desankin drugi unuk, a Davidov brat Stefan, koji je zbog teške povrede nogu bio vezan za krevet i nije uspeo da pomogne nesrećnoj ženi.

Kada su Đorđe i policija stigli na lice mesta Desanka je već bila mrtva, a David se mirno predao.

Na saslušanju u tužilaštvu se branio ćitanjem.

Bonus video

24sedam

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam/Blic

Najčitanije Vesti