Rekonstrukcija ubistva navijača u Novom Beogradu: Maskirani egzekutor puca u Luku i beži ka ovom žbunu gde je sakrio trotinet! (FOTO/VIDEO)

29.04.2022

18:59

0

Luka je navodno bio član grupe "Belgrade Boys", koja je uglavnom prisutna na svim utakmicama Crvene zvezde

Rekonstrukcija ubistva navijača u Novom Beogradu: Maskirani egzekutor puca u Luku i beži ka ovom žbunu gde je sakrio trotinet! (FOTO/VIDEO)
luka žižić(1) - Copyright 24sedam/Katarina Mihajlović/Jovana Jovanović

Veče u kafiću "Ritual" u Nehruovoj ulici u Novom Beogradu u četvrtak počelo je uobičajeno. Ništa nije ukazivalo na to da će ovo poslepodne ostati upamćeno po surovoj likvidaciji Luke Žižića (37), koji je vlasnik pomenutog lokala, a prema nezvaničnim informacijama, bio je navijač i navodni član grupe "Belgrade Boys". Ova grupa važi za jednu od najjačih grupa "delija" i godinama je prisutna na gotovo svim utakmicama Crvene zvezde, a nastala je posle 2000. godine ujedinjenjem više grupa.

Egzekutor je bio obučen u radno odelo, nosio je masku i rukavice, a pre ubistva ušao je u toalet, a potom izašao i ispalio kišu metaka na Žižića, koji je sedeo za stolom sa društvom. Navodno, Lukini prijatelji su uspeli napadaču da skinu masku, tako da ga je u tom trenutku kamera snimila.

Žižićev brat i prijatelji koji su se tog trenutka zatekli u lokalu skočili su na napadača, ali je on ipak uspeo da im se otrgne i, trčećim korakom, zaputi ka žbunu gde je,navodno, kako se sumnja, prethodno sakrio svoj električni trotinet. Nakon toga, kako su ispričali naši sagovornici, uputio se ka Savi.

Rupe od hitaca, 24sedam/Katarina Mihajlović
 

- Ubijeni je bio za šankom. Ubica je u radničkom odelu ušao u lokal i zatražio da ode u toalet. Dopustili su mu, a kad je izašao, izvadio je pištolj i pucao u Luku. Ispalio je šest metaka. Prisutni su skočili i uspeli da savladaju napadača i otmu mu oružje - kazao je očevidac, i dodao da je napadač ipak umakao.

Prema kazivanju očevidaca, tog trenutka je nastala panika, a Luki je bila krvava glava. Momci koji su bili oko njega takođe su bili isprskani krvlju i forenzičari su i sa njih skidali tragove.

Kafić "Ritual" u kom je likvidiran Luka Žižić, 24sedam/Katarina Mihajlović
 

Kada je likvidirao Žižića, sumnja se da je napadač iz lokala bežao istom rutom ka mestu gde je ostavio trotinet.

Hitna pomoć je odmah stigla na lice mesta, reanimirala je ranjenog Žižića, ali je on od zadobijenih povreda preminuo na licu mesta.

Vesti su iz minuta u minut počele da se nižu u vezi sa ovim slučajem, a spekulisalo se da je osumnjičeni za ovo ubistvo odmah uhapšen. Međutim, već sledeća informacija je bila da policija intenzivno traga za počiniocem i da još uvek nema zvanične potvrde o hapšenju.

U medijima se sinoć pojavila informacija da je policija navodno u jednom momentu imala indicije da je lice koje odgovara opisu egzekutora ušlo u Ulicu Jurija Gagarina 28, te je na tu adresu upućena policijska patrola, gde se navodno dogodilo hapšenje, ali ova informacija zvanično nije potvrđena.

Nakon nekoliko sati pojavio se snimak likvidacije koji su snimile bezbednosne kamere. Na snimku se vidi kako su prijatelji ubijenog pokušali da zaustave egzekutora. Svedoci zločina napadača su opisali kao muškarca starog oko 35 godina, visine oko 180 centimetara, sa bradom na licu.

Snimak likvidacije - upozoravamo da je sadržaj uznemirujući.

Ispred "Rituala" zatekli smo danas nekoliko rupa od hitaca na samom staklu, tragove krvi, razlupane staklo, kao i plavu rukavicu. Pretpostavlja se da je Luka sedeo za stolom koji se nalazi sa desne strane, jer su na toj strani vidljive rupe od metaka.

Kafić je zatvoren i nema policijske trake koja obezbeđuje mesto zločina.

Ispred lokala videli smo jednog čoveka (koji nije želeo da se predstavi), a koji je doneo sveću i zapalio je ispred zaključanih vrata za pokoj duše ubijenog. Većina prolaznika danas se kratko zadržavala ispred kafića, posmatrajući mesto gde se dogodio krvavi obračun, a jedan od prolaznika nam je rekao da je bio čest gost u tom lokalu.

Zapaljena sveća ispred kafića, 24sedam/Katarina Mihajlović
 

- Osoblje je bilo veoma ljubazno. Žao nam je, mlad čovek je stradao. Bilo smo u čudu kada smo saznali šta se desilo - kazao nam je prolaznik.

Do kafića je smešten podrum pića, koji je, kako smo nezvanično saznali, navodno bio u vlasništvu pokojnog Luke.

- Ne znamo ništa o tome, to se sinoć desilo. Luka i brat su često dolazili ovde - kazali su oni.

Brat mu umro na rukama

Policija je uzela izjavu i od brata ubijenog. On je potvrdio da je bio u lokalu kada je ušao mladić obučen u radno odelo.

- Ispričao je da su nakon pucnjave skočili na ubicu. Da su ga udarali, ali da im je pobegao. Rekao je da mu je brat faktički umro na rukama - kaže sagovornik, prenosi Telegraf.

Navodno, brat ubijenog je zgrabio nož i krenuo ka egzekutoru, međutim, prijatelji su ga sprečili, pa je, kako se sumnja, ubica iskoristio taj trenutak da pobegne.

- Videli smo da je Žižić izvadio nož i da će njim napasti mladića koji mu je upucao brata. U nameri da sprečimo da ga povredi, zaštitili smo ubicu, koji je iskoristio trenutak i pobegao iz lokala. Uzeo je trotinet iz grmlja i nestao - pojasnili su prijatelji ubijenog.

"Uvek fin i ljubazan"

- Luka je često svraćao u pekaru, uvek je bio fin i ljubazan. On je držao ovaj kafić, tako da smo ga često viđali u kraju. U to vreme kada se desilo ubistvo, pekara je bila zatvorena, tako da ništa nismo ni čuli ni videli - kazala je pekarka za 24sedam.

- Luka i ja smo bili poznanici. Skoro sam saznao da ima brata. Veoma mi je žao zbog svega što se desilo, a pogotovo njegove porodice koja sada sve ovo proživljava. On je dečko bio skroz korektan, često je dolazio kod mene u radnju. Nisam čuo da je ranije u ovom kraju bilo sličnih incidenata. Znao sam da drži taj kafić i čini mi se da je taj lokal prethodno držao njegov otac. Bilo je sinoć mnogo policije, dolazili su forenzičari, kao i inspektori - kazao nam je jedan radnik.

Prodavac iz obližnje radnje kaže da je šokiran činjenicom da je mladić ubijen naočigled svojih prijatelja.

- Nikad u tom lokalu nije bilo problema. Kad sam čuo šta se dogodilo mislio sam da je neki gost ubijen, a ne Luka. Kod njega su u kafić uglavnom dolazili stalni gosti. Često dolaze i penzioneri jer je u blizini pijaca - kazao je prolaznik.

Uviđaj, 24sedam/M.S.
 

Identična "taktika"

Nije prvi put da napadač nakon izvršene likvidacije pobegne električnim trotinetom.

Potez napadača na Luku Žižića podsetio je na likvidaciju Strahinje Stojanovića koja se dogodila 13. septembra 2020. u Novom Beogradu, kada je ubica, nakon aktiviranja eksploziva pod žrtvin automobil, takođe pobegao električnim trotinetom.

Nedelju dana kasnije, policija je saopštila da je u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom u Beogradu identifikovala M. L. (50) kao osumnjičenog za ubistvo Stojanovića. Ispostaviće se da je u pitanju poznati ugostitelj, koji je nakon aktiviranja eksploziva pobegao električnim trotinetom.

Slična situacija dogodila se i krajem iste godine, kada je ubijen Bojan Mirković, u naselju Belvil. I u tom slučaju napadač je koristio električni trotinet kako bi se dovezao, a potom i pobegao sa mesta zločina.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike