Tužilaštvo danas podnelo ispravljenu optužnicu protiv Gorana i Stefana Džonića: Čeka se potvrda suda!

09.05.2022

14:18

0

Goran Džonić tereti se za krivično delo teško ubistvo, a njegov sin Stefan za isto krivično delo, ali u pomaganju.

Tužilaštvo danas podnelo ispravljenu optužnicu protiv Gorana i Stefana Džonića: Čeka se potvrda suda!
Levo Stefan Džonić, desno Goran Džonić - Copyright 24sedam/Printscreen/Facebook/Goran Dzonic

Više javno tužilaštvo u Nišu danas je Višem sudu podnelo ispravljenu optužnicu protiv Gorana Džonića iz Moravca i njegovog sina Stefana, osumnjičenih za ubistvo tročlane porodice Đokić.

Optuženi Goran Džonić  tereti se za krivično delo teško ubistvo, a Stefan Džonić za isto krivično delo, ali u pomaganju. Osim toga, obojica se terete i za i nedozvoljeno držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija, saopštilo je danas niško Više javno tužilaštvo.

Više javno tužilaštvo optužnicu protiv oca i sina prvi put je podnelo Višem sudu na potvrdu 7. aprila. S obzirom na to da je veće Višeg suda ustanovilo da optužnica nije propisno sastavljena, vratilo je tužiocu da u roku od tri dana ispravi nedostatke. Međutim, Više javno tužilaštvo zatražilo je da im se odobri rok od 30 dana da urede optužnicu, što ZKP dozvoljava u opravdanim slučajevima, pa je Viši sud odobrio produženje roka.

Razlozi za vraćanje optužnice su, prema nezvaničnim informacijama, sadržani u nejasnoćama u utvrđenom činjeničnom stanju na kojima je akt zasnovan.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike