Završne reči na suđenju za ubistvo Gorga Darmanovića: Presuda za sedam dana

05.11.2020

08:36

0

Tužilac je predložio da se osumnjičenima Sretenu Matejiću i Saši Đurđanoviću izrekne kazna po zakonu i da im se produži pritvor

Završne reči na suđenju za ubistvo Gorga Darmanovića: Presuda za sedam dana
Copyright Gorg Darmanović Printscreen

Zamenik tužioca Zoran Nikolov zatražio je juče u Višem sudu u završnoj reči da se Sreten Matejić i Saša Đurđanović osude ze pomaganje u ubistvu Gorgije Darmanovića pre dve godine.

On je predložio da im se izrekne kazna po zakonu i da im se produži pritvor. Izricanje presude zakazano je za sledeći četvrtak, navode novosti.rs

Tužilac je rekao da je dokazano da su izvršili krivično delo i u dogovoru sa Dejanom Stankovićem Ždrokincem kupili motor koji je korišćen prilikom ubistva i dovezli ga u Šiljakovac kraj Beograda.

Matejić se, inače, tereti da je kupio taj motor, dok je Đurđanović optužen da je na njemu posle ubistva vozio sada pokojnog Stankovića, koga je policija označila kao ubicu Darmanovića.

Branilac okrivljenog Metejića Goran Obradović tražio je oslobađajuću presudu, jer je, kako je objasnio, njegov klijent, koji se bavi prodajom polovnih vozila, prodao Stankoviću taj motor, ali nije znao, niti ga pitao za šta će ga koristiti:

– Kod njega ne postoji umišljaj, znanje i svest da je učestvovao u bilo kakvoj zaveri, jedino je ostvario profit od te prodaje. On nije krio da je Stankoviću prodao motor i to je znalo najmanje četvoro ljudi. U njegovim radnjama nema ništa nezakonito i ne mogu se tretirati kao pomaganje u ubistvu.

Matejić se sudu obratio rečima da je on samo prodao motor i da nikome zlo ne bi učinio.

I za Sašu Đurđanovića branilac Selimir Antonić je tražio oslobađanje, navodeći da je on tada samo bio u blizini mesta ubistva i da je povezao Stankovića do njegovog vozila, ne znajući šta se prethodno desilo.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: novosti.rs

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike