Ovako je egzekutor nakon likvidacije umakao Žižićevim prijateljima: Prvo ga savladali, a onda usledio totalni obrt! (VIDEO)

03.05.2022

19:35

0

Autor: 24sedam

Motivi likvidacije koja je uznemirila stanare Novog Beograda nisu poznati

Ovako je egzekutor nakon likvidacije umakao Žižićevim prijateljima: Prvo ga savladali, a onda usledio totalni obrt! (VIDEO)
luka žižić(1) - Copyright 24sedam/Katarina Mihajlović/Jovana Jovanović

Luka Žižić, vlasnik kafića "Ritual" u Bloku 44 na Novom Beogradu, ubijen je u svom lokalu, naočigled svog brata, koji je hteo da se obračuna sa hladnokrvnim ubicom. Egzekutora su prilikom bekstva sustigli prijatelji i brat žrtve ispred lokala, a iako se najpre spekulisalo da je napadač uspeo da im se izmigolji, prema nezvaničnim informacijama medija zapravo su ga mladići pustili kako bi sprečili još veću tragediju.

Prošlog četvrtka oko 19 sati, podsetimo, napadač u radnom kombinezonu, sa kačketom i maskom na licu, ušetao je u kafić, otišao u toalet, a potom izrešetao iz pištolja vlasnika objekta.

Na snimcima sa nadzornih kamera lokala, koji su objavljeni nakon zločina, vidi se kako prijatelji nastradalog Luke Žižića, kao i njegov brat, skaču na napadača i pokušavaju da ga uhvate. Sustižu ga ispred lokala, obaraju na zemlju, a zatim ga tuku. U jednom momentu vidi se kako muškarci ulaze i izlaze iz lokala dok napadač leži.

24sedam/Katarina Mihajlović
 

Ipak, uočava se i trenutak kada napadač uspeva, na prvi pogled, da se izmigolji i pobegne u nepoznatom pravcu.

- Iako se čini kako je napadač uspeo da pobegne, istina je zapravo drugačija. Naime, Lukin brat je u jednom momentu uleteo u lokal u nameri da dohvati nož da se obračuna sa napadačem, a kada su to videli njegovi drugovi, praktično su pustili ubicu, kako bi sprečili još veću tragediju. Momci su ispali heroji, svaka im čast na reakciji, videli su da je brat ubijenog Luke u lošem stanju zbog napada koji se dogodio i da je vođen emocijama, a ne zdravim razumom - kaže izvor za beogradske medije.

Beogradska policija i dalje intenzivno traga za napadačem. Zasad nije poznat njegov identitet, a prema nezvaničnim informacijama, sumnja se da je reč o dugo planiranoj likvidaciji.

 

Trotinet ili auto

Ubica je do lokala došao električnim trotinetom, a pretpostavlja se da se na isti način udaljio sa mesta ubistva.

Sumnja se da je napadač zapravo imao pomoć i da je do Bloka 64, odnosno zgrade u Ulici Jurija Gagarina 28a, nakon likvidacije došao električnim trotinetom, a da ga je tu čekao automobil. Iza pomenute zgrade nalazi se parking, a prema rečima stanara, policija je u četvrtak uveče i petak pretraživala pomenuti deo.

24sedam/Katarina Mihajlović
 

Ubica je tačno je znao kada će Luka Žižić boraviti u lokalu.

Pretpostavlja se da ovo nije prvi put da napadač drži oružje u ruci. Ubica puca dok prilazi žrtvi, i tom prilikom mu nijednom nije zadrhtala ruka. Pucao je iz blizine, a hici su prilično grupisani, što nesumnjivo ukazuje na to da je već ranije baratao oružjem.

Ubijeni je navodno odranije poznat policiji. Motivi ove likvidacije, koja je uznemirila stanare Novog Beograda, nisu poznati.

Policija se dosad nije oglasila o potrazi i o tome da li je eventualno neko priveden zbog zločina.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike