Novi detalji hapšenja u Hrvatskoj: Filip Korać se sam predao u Opatiji

29.04.2022

20:51

0

Autor: 24sedam

Filip Korać se sam predao hrvatskoj policiji zrbog falsifikovanih dokumenata i jer je bio na poternici

Novi detalji hapšenja u Hrvatskoj: Filip Korać se sam predao u Opatiji
559923_11111_f - Copyright Foto: Printskrin/Jutjub

Filip Korać se sam predao hrvatskoj policiji zbog  falsifikovanih dokumenata i jer je bio na poternici, preneli su regionalni mediji . On se predao 24. aprila u Opatiji.

Korać se nalazi u pritvoru od utorka.

Poternica Republike Srbije ukinuta je za njim pre dve godine.

Njegovo ime se godinama vezuje uz ime Luke Bojovića, koji je trenutno na odsluženju zatvorske kazne u Španiji. Mediji su prenosili da je Korać Bojovićeva "desna ruka", kao i da vodi sve njegove poslove, kako u Srbiji, tako i u Crnoj Gori.

U javnosti se često njegovo ime navodilo uz brojne poslove sa one strane zakona, pa čak i likvidacije. Međutim, njegov dosije je sve ove godine ostao prazan i nikada nije osuđen za neko krivično delo.

Guardia Civil
 

 

Jedini put je uhapšen u Zvorniku, u leto 2016. godine, kada je zadržan zbog ispitavanja o ubistvu Čede Đokića. Đokić je ubijen snajperskim hicem dok je pio kafu na svojoj terasi, a Korać je navodno dan kasnije pokušao ilegalno da pređe granicu sa Srbijom. U pritvoru je zadržan 48 sati, nakon čega je pušten bez ikakve krivične prijave.

Mediji su pisali i da je početkom godine uspeo da izbegne hapšenje u Beogradu, nakon čega je za njim raspisana crvena poternica, zbog, kako je tada preciziralo Tužilaštvo, sumnje da je izvršio krivično delo teško ubistvo u podstrekavanju.

Bonus video:

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike