Uhapšen Filip Korać: Desna ruka Luke Bojovića priveden u Hrvatskoj

29.04.2022

19:05

0

Poslednji put u javnosti se o ovom čoveku govorilo kada je izneto šta je Veljko Belivuk izjavljivao u tužilaštvu 7. februara ove godine

Uhapšen Filip Korać: Desna ruka Luke Bojovića priveden u Hrvatskoj
filip-korac-725x518 - Copyright Filip Korać/Foto: MUP

Na teritoriji Hrvatske, pre nekoliko dana, uhapšen je Filip Korać, desna ruka Luke Bojovića, prenose Novosti.

Poslednji put u javnosti se o ovom čoveku govorilo kada je izneto šta je Veljko Belivuk izjavljivao u tužilaštvu 7. februara ove godine.

 Umesto da je pričao o ubistvima za koja je optužen (u ovom trenutku najmanje sedam) on je izjavio da država sarađuje sa "škaljarskim klanom iliti Filipom Koraćem". Belivuk je rekao da je Korać saradnik Bezbednosno-informativne agencije i Interpola, ali i Kotoranina Jovana Vukotića, koji prema operativnim saznanjima crnogorske policije važi za navodnog vođu "škaljarskog klana".

Neki od brutalno ubijenih u Ritopeku, stradali su i zbog toga što su bili bliski Koraću, tvrdi izvor upoznat sa istragom i podseća da su osumnjičenina leđima ubijenog Gorana Veličkovića Goksija izrezali reči "Korać pi..a", fotografisali, a potom slike slali osobama iz Veličkovićevog skaj telefona.

O Koraću se u javnosti govorilo i avgusta 2016. kada je priveden nakon ubistva Čede Đokića u Zvorniku. Godinu dana kasnije, njegovo ime ponovo je osvanulo u medijima, i to nakon derbija Partizana i Crvene zvezde, kada je na južnoj tribini stadiona u Humskoj, došlo do opšte tuče između navijača Partizana i pokušaja preuzimanja južne tribine. Korać je tada označen kao organizator nereda, koji je za ovaj "posao" angažovao čak i huligane iz Hrvatske.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike