"Nisam ni mislio da će da moli za život...": Kako je Goran Veličković Goksi iznenadio Belivukov klan

31.07.2021

20:21

0

Monstruozna ekipa Velje Nevolje za sada se tereti za pet ubistava među kojima je i svirepo ubistvo navijača Gorana Veličkovića Goksija

"Nisam ni mislio da će da moli za život...": Kako je Goran Veličković Goksi iznenadio Belivukov klan
Copyright Printscreen/Youtube/Facebook

Samo dan nakon što je Tužilaštvo za organizovani kriminal podiglo optužnicu protiv Veljka Belivuka i Marka Miljkovića i 29 članova njihove bande porodica i prijatelji krvnički ubijenog Gorana Veličkovića Goksija održali su pomen u Sabornoj crkvi u Beogradu.

Monstruozna ekipa Velje Nevolje za sada se tereti za pet ubistava među kojima je i svirepo ubistvo navijača Gorana Veličkovića Goksija. Prema svedočenjima prenetim iz optužnice Goksi je mirnoćom navodno iznenadio i svoje ubice.

Jedan od svedoka saradnika Bojan Hrvatin je izjavio da je Veličković kad je shvatio šta mu se sprema i kad je počelo mučenje u kući smrti u Ritopeku odgovorio psovkama upućenim Velji Nevolji i Miljkoviću, prenosi portal Republika.

Miljković i Belivuk/Printscreen

– Marko Miljković mi je rekao da se Goksi dobro držao i da je bio najhrabriji. Rekao mi je da ga je lično ubio jednim udarcem sekirom. Kazao je da ga je dobro pogodio pa nije morao da ga udari dva puta – naveo je Hrvatin.

Dodao je da su fotke zločina poslali i nekadašnjem vođi Partizanovih navijača Milošu Radisavljeviću Kimiju.

Kasnije su ubice u telefonskim razgovorima koje je provalila policija komentarišući mučenje i likvidaciju Goksija pominjale:

– Ovaj je lud… Definitivno je lud…

– Nisam ni mislio da će da moli za život…

Na pomenu koji je danas održan među prvima se ispred Saborne crkve pojavila Goranova neutešna supruga Jelena zajedno sa njegovom porodicom. Skrhani bolom i vidno utučeni nisu bili u stanju da govore za medije navodeći da je sve već ispričano.

– Goranovo ime svakodnevno se spominje u novinama i sve je već rečeno. Trenutno nismo u stanju da govorimo. Razumite nas – reči su najbližih iz Goksijeve porodice.

Dok se ispred Saborne crkve okupljala najuža rodbina i prijatelji Veličkovića ulicom je odjeknulo skandiranje grupe navijača Partizana koji su sa Milošem Radisavljevićem Kimijem na čelu i svi u istim majicama došli da se oproste od vođe podgrupe “Jang bojs”.

Printscreen/MUP

Na majicama je bilo ispisano “Goksi, bićeš uvek deo nas” i “Gore na nebu armija prava”.

Nakon završetka pomena okupljeni su se premestili ispred ambasade Francuske gde su skandirajući Goksijevo ime raširili transparent sa natpisom:

– Tvoju hrabrost pamtićemo i ideju pratićemo!

Na Dorćolu je danas osvanuo i mural sa Goksijevim likom.

Podsetimo, nestanak Gorana Veličkovića prijavljen je 5. avgusta prošle godine, a poslednji put je viđen 3. avgusta oko 16.30 sati u Višegradskoj ulici u centru Beograda.

Tada mu se izgubio svaki trag.

Prema podacima iz policijske istrage Veličković je na prevaru namamljen u Ritopek gde su ga Belivuk i ekipa mučili i ubili, a potom i iskasapili njegovo telo. Sliku zločina su zatim poslali šefu suprotstavljenog navijačkog klana Filipu Koraću da bi pokazali koliko su moćni.

Belivuk i Miljković i njihova kriminalna grupa zasad se optužnicom sumnjiče za monstruozna ubistva Gorana Veličkovića, Milana Ljepoje, Zdravka Radojevića, Aleksandra Gligorijevića i Lazara Vukićevića.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike