Skandal u Crnoj Gori: Šarićev policajac bi uskoro mogao na slobodu, ko mu je dojavio za akciju policije u Beogradu?

29.04.2022

16:23

0

Autor: 24sedam

Protiv Stojanovića, koji je odranije poznat po nasilničkom ponašanju, Ministarstvo Republike Srbije juče je uputilo molbu za produženje ekstradicionog pritvora

Skandal u Crnoj Gori: Šarićev policajac bi uskoro mogao na slobodu, ko mu je dojavio za akciju policije u Beogradu?
darko šarić dea profimedia-0649238317 - Copyright 24sedam/Profimedia/Tanjug/Srahinja Aćimović

Četrdesetčetvorogodišnji Danilo Stojanović, bivši načelnik Službe za kriminalističko-obaveštajne poslove Srbije, uhapšen prošle nedelje u Beranama nakon što se prilikom carinske kontrole na graničnom prelazu dao u bekstvo zbog sumnje da je član organizovane kriminalne grupe Darka Šarića, uskoro bi se mogao naći na slobodi.

Protiv Stojanovića, koji je odranije poznat po nasilničkom ponašanju, Ministarstvo Republike Srbije juče je uputilo molbu za produženje ekstradicionog pritvora u kome se u Crnoj Gori trenutno nalazi, sa 18 na 40 dana "radi blagovremene pripreme molbe za njegovo izručenje".

24sedam/M. I.
 

Informaciju je "Danu" potvrdila portparol Višeg suda u Bijelom Polju Aida Destanović.

Kako Zakon o međunarodnoj pravnoj pomoći u krivičnim stvarima propisuje da će sudija za istragu pustiti na slobodu lice čije se izručenje traži, ukoliko molba za izručenje države ne bude podneta u roku koji ne može biti duži od 40 dana od dana pritvaranja, u ovom slučaju, ukoliko srpske vlasti ne postupe u zakonskom roku Stojanović bi se mogao uskoro naći na slobodi.

Pouzdano se saznaj da osumnjičeni Stojanović ima dvojno državljanstvo Crne Gore i Republike Srbije, a što je isti i potvrdio prilikom saslušanja kod sudije za istragu Višeg suda u Bijelom Polju.

Kako se Stojanović našao u Crnoj Gori u jeku hapšenja Šarićeve grupe zasad nije poznato, ali ono što je izvesno je da je osumnjičeni rođeni Pljevljak i da ima bliske rodbinske veze sa licima koja se u Crnoj Gori nalaze na visokim političkim i bezbednosnim pozicijama.

Stojanović se sumnjiči da je član kriminalne organizacije koju je oformio Darko Šarić i bio na njenom čelu od početka 2020. do aprila 2022. godine koja je vršila najteža krivična dela.

Između ostalog, osumnjičenima se stavlja na teret da su švercovali narkotike, ali i da su organizovali ubistvo Milana Milovca Cigle u Ekvadoru, inače Šarićevog saradnika koji je bio viđen za njegovog naslednika.

Printscreen/YouTube/Rudar7
 

 

Na spisku osumnjičenih Šarićevih saradnika našli su se i policajci, među kojima i Danilo Stojanović (44). Stojanović je, međutim, uspio da pobegne neposredno pre nego što je u Beogradu otpočela velika akcija privođenja, po nalogu Europola i Eurodzasta, kada su lisice na ruke stavljene Darku Šariću, njegovom advokatu Dejanu Lazareviću, osuđivanom navijaču Urošu Mišiću i još nekoliko osumnjičenih.

U međuvremenu je Tužilaštvo za organizovani kriminal raspisalo poternicu za Bojanom Stanojkovićem, Nikolom Spasojevićem, Milutinom Radovanovićem, Stefanom Andrejićem i Markom Vukićem, ali i Stojanovićem koji su označeni kao pripadnici kriminalne grupe Darka Šarića.

24sedam/Lj. K.
 

 

Osumnjičeni se terete da su izvršili krivična dela udruživanje radi vršenja krivičnih dela, teško ubistvo, neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oruža i eksplozivnih materija, izazivanje opšte opasnosti i zloupotreba službenog položaja.

Putovao za Crnu Goru dok su Šarića hapsili

Crnogorska policija je prilikom hapšenja Stojanovića saopštila je da u trenutku kada je ušao u Crnu Goru za njim nije bila raspisana međunarodna poternica.

Dok je u Beogradu, u Ulici Baje Pivljanina ispred velelepne Šarićeve vile trajala nezapamćena akcija policije, policajac Stojanović je po svemu sudeći bio na putu za Crnu Goru.

Za sada je nepoznato kako je Stojanović mogao da zna da će uslediti hapšenje u okviru akcije kojom rukovode i međunarodne službe policije.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike