Šta povezuje sinoćnje ubistvo u Nehruovoj sa smrću Strahinje Stojanovića i rafalima u "Belvilu": Ubice beže električnim trotinetom

29.04.2022

09:09

0

Autor: Lj.K.

Žižićevi prijatelji pokušali su da savladaju ubicu, ali im se on otrgao i pobegao trotinetom

Šta povezuje sinoćnje ubistvo u Nehruovoj sa smrću Strahinje Stojanovića i rafalima u "Belvilu": Ubice beže električnim trotinetom
trotinet ubistvo (2) - Copyright Profimedia

Nakon što je sinoć u lokalu “Ritual 44” na Novom Beogradu likvidirao Luku Žižića (37), napadač je sa mesta zločina pobegao trotinetom, baš kao što su to pre njega uradile i ubice Strahinje Stojanovića i Bojana Mirkovića.

Luka Žižić je ubijen oko 19 časova u Nehruovoj ulici, u lokalu čiji je vlasnik njegov brat.

Kada je napadač, sa maskom na licu, kačektom i rukavicama, stigao do kafića “Ritual 44”, ušao je u toalet, što je iskoristio da osmotri situaciju, a kada je izašao, prišao je na pola metra žrtvi, izvukao pištolj i pucao žrtvi u glavu.

24sedam/M.S. Facebook
Mesto ubistva Luke Žižića

Žižićevi prijatelji za stolom pokušali su da savladaju ubicu, međutim, nečiji vrisci i zapomaganje da se pomogne Luki, niz čije se telo slivala krv, u momentu su im odvratili pažnju, što je napadaču pomoglo da im se otrgne, istrči napolje i da sa mesta zločina pobegne eletričnim trotinetom, sklonjenim u obližnjem grmlju.

Međutim, tokom pokušaja da ga savladaju, Lukini prijateji, kao i rođeni brat Vukan koji je bio u lokalu, strgli su napadaču sa lica masku kojom se kamuflirao, pa su sigurnosne kamere snimile njegovo lice, što je doprinelo njegovoj brzoj identifikaciji.

Nesrećni mladić nije preminuo odmah po ranjavanju, već ubrzo po dolasku ekipe Hitne pomoći, koja je bezuspešno pokušala da ga oživi.

Sonja postavljala fotografije sa Strahinjom na društvenim mrežama Foto: Printscreen/Instagram/soniasuarezgmz
Strahinja Stojanović raznet auto-bombom

Gotovo ista situacija dogodila se septembra 2020. godine, nekoliko minuta iza podneva, kada je  u ulici Omladinskih brigada na Novom Beogradu odjeknula snažna eksplozija. Aktivirana je auto-bomba pod džip Strahinje Stojanovića koji se u tom trenutku nalazio u vozilu zajedno sa svojom devojkom, Kolumbijkom Sonjom Suarez Gomez.

Bomba je Stojanoviću raznela obe noge, a dva sata kasnije podlegao je poverdama.

Foto: 24sedam/Printscreen Twitter
Bojan Mirković ubijen u "Belvilu"

Nakon što je aktiviriao paklenu napravu, Stojanovićev ubica sa mesta zločina udaljio se električnim trotinetom, a policijskom istragom ispostaviće se da je to bio Milivoje Lovrenović, zvani Čaruga iz Gradiške u Bosni i Hercegovini.

Nekoliko meseci kasnije, nakon što su u garaži naselja “Belvil” odjeknuli pucnji u kojima je likvidiran Bojan Marković, njegov ubica takođe se udaljio električnim trotinetom.

BONUS VIDEO

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike