Snabdevao oružjem Belivukov klan? Sin Strahinjinog egzekutora uhapšen u Hrvatskoj!

11.03.2022

11:04

0

Dušan Lovrenović, čiji je otac Milivoje osumnjičen za likvidaciju Strahinje Stojanovića, predao se u Zagrebu

Snabdevao oružjem Belivukov klan? Sin Strahinjinog egzekutora uhapšen u Hrvatskoj!
Copyright Sonja postavljala fotografije sa Strahinjom na društvenim mrežama Foto: Printscreen/Instagram/soniasuarezgmz

Dušan Lovrenović (28) iz Velike Gradiške, sin Milivoja Lovrenovića, za kojim je raspisana poternica zbog likvidacije Strahinje Stojanovića (30) u septembru 2020. u Beogradu, uhapšen je u Hrvatskoj pošto je tri meseca bio na poternici.

Lovrenović mlađi bio je na poternici, nakon što je policija u Republici Sprskoj u decembru prošle godine u akciji "Storidž 2" razbila njegovu kriminalnu grupu i uhapsila 20 osoba zbog sumnje da su se bavili nedozvoljnom trgovinom narkoticima i oružjem. Tada su bosanski mediji, da podsetimo, pisali da se sumnja da je ova banda oružjem snadbevala i ekipu Veljka Belivuka. Pretpostavlja se da je deo tog naoružanja zaplenjen prilikom hapšenja Belivuka i njegovih vojnika, i da su možda čak i neke likvidacije počinili upravo sa tim oružjem.

Dušan Lovrenović se predao u Zagrebu u prisistvu advokata. Sumnja da je on više od dve godine trgovao narkoticima i oružjem sa osobama uhapšenim u ovoj akciji, a grupa se bavila i prevozom i skladištenjem droge. Dušan je u dosadašnjoj istrazi osumnjičen da je bio glavni za nabavku droge sa uhapšenima u akciji "Storidž 2". Osim droge nabavljao je i oružje, dok su novac kako se sumnja osumnjičeni međusobno delili. 

Njegov otac Milivoje Lovrenović je na Interpolovoj poternici zbog ubistva Strahinje Stojanovića, koji je 13. septembra 2020. godine u Novom Beogradu raznet u eksploziji bombe postavljene pod njegov džip. Sedam dana kasnije inspektori su identifikovali Lovrenovića kao direktnog počinioca ovog zločina.

- Sumnja se da je Milivoje bombu, velike razorne moći, postavio ispod Stojanovićevog vozila. Zatim ga je pratio na električnom biciklu i to od Strahinjinog stana na Galenici, koji se sa devojkom iz Kolumbije Sonjom Suarez Gomez uputio na auto-trke na Ušću, do ulice Omladinskih brigada, trasom dugom osam kilometara, gde je na kraju pozivom s mobilnog telefona aktivirao eksploziv - podseća izvor.

U trenutku eksplozije u vozilu sa Strahinjom bila je i njegova devojka iz Kolubije, koja je ostala nepovređena, jer je bomba imala usmereno dejstvo samo na vozača.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Nezavisne.com

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike