Čabi Deru potvrđena doživotna robija: Ubijao hladnokrvno i smatrao da su ljudski životi bezvredni!

14.12.2021

15:22

0

Njegovo izručenje, tražile su i Srbija i Mađarska, ali je izručen Mađarskoj, dok mu je Srbija sudila u odsustvu

Čabi Deru potvrđena doživotna robija: Ubijao hladnokrvno i smatrao da su ljudski životi bezvredni!
caba der resetke - Copyright Profimedia/Printscreen/YouTube

Plaćenom ubici Čabi Deru, koji je pred Višim sudom u Beogradu osuđen na 40 godina zatvora ubistva Nebojše Markovića, osuđen je pravosnažno pred Mitropolitskim sudom u Mađarskoj na doživotnu kaznu zatvora. Kako prenose portali iz te države, pravo da traži uslovni otpust imaće tek nakon 40 godina odslužene kazne.

Podsetimo, na istu kaznu bio je osuđen i nepravnsonažnom presudom, pošto ga je sud proglasio krivim za likvidacije hrvatskog biznismena Ivana Serdarušića u jednom kafiću u julu 2018. u Amsterdamu, kao i mađarskog državljanina Lasla Ventule 19. septembra 2018. u Budimpešti.

- Ta kazna nije bila pravosnažna dok sud nije razmotrio žalbu koju je podneo drugostepenom sudu. Mitropolitski sud je žalbu odbio i osudio ga za ubistvo s predumišljajem više osoba - prenosi portal "24.hu".

Kako navode, drugostepeni sud je u svom saopštenju naveo da je tokom suđenja Čaba Der govorio da je ispravno uzimati pravdu u svoje ruke, čak i ubijati ljude, jer su "životi kriminalaca bezvredni".

Sud je takođe naveo i da, iako nije bilo moguće utvrditi konkretne motive, jasno je iz dokaza da je žrtve ubijao iz ličnih razloga.

- Optuženi je ljudski život zanemario kao vrednost, dosledno je u suprotnosti sa zakonom i nije u stanju da prihvati norme društvenog života. Samo najteža kazna, doživotni zatvor, može se smatrati srazmernim da druge odvrati da počine slična krivična dela - navelo je veće suda u odluci.

Tužilaštvo je, kako navode, tražilo da zloglasnom ubici koji ima i srpsko i mađarsko državljanstvo nikada ne bude omogućeno da izađe iz zatvora, ali je sud odlučio da mu omogući da molbu za uslovni otpust podnese posle 40 godina iza rešetaka.

Čaba Der, koji je posle ubistva Nebojše Markovića u Beogradu, kada su ga snimile kamere dobio nadimak i "nasmejani ubica", podsetimo, uhapšen je u jednom hotelu u Pragu 1. marta 2019. a veruje se da je tada pripremao novu likvidaciju, jer mu je pronađena oprema za maskiranje.

Njegovo izručenje, tražile su i Srbija i Mađarska, ali je izručen Mađarskoj, dok mu je Srbija sudila u odsustvu.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike