Pokušao da siluje staricu, pa je ubio: Rumun osuđen na 20 godina robije za monstruozni zločin kod Požarevca

21.04.2022

17:55

0

Radinku Kostić pokušao da siluje V. J., pa kad se usprotivila ubio je ubodima nožem u vrat

Pokušao da siluje staricu, pa je ubio: Rumun osuđen na 20 godina robije za monstruozni zločin kod Požarevca
Copyright Pixabay

Rumunski državljanin V. J. (38), osuđen je danas u Višem sudu u Požarevcu na 20 godina zatvora zbog ubistva i pokušaja silovanja starice Radinke Kostić (86) u selu Rečica kod Požarevca.

Ovaj svirepi zločin se dogodilo u noći između 4. i 5. januara prošle godine, a sud je ubicu danas osudio na jedinstvenu kaznu zatvora od dve decenije i ima pravo žalbe.

Prema optužnici, V. J. se sudilo zbog teškog ubistva i pokušaja silovanja. Obdukcija je pokazala da je starica usmrćena ubodima u vrat i da nije silovana.

Osumnjičeni V. J. se tokom postupka branio da je bio pod dejstvom alkohola.

- Rumunski državljanin pre zločina radio je kod starice. Tog 4. janura 2021. godine došao je kod nje u kuću kako bi je opljačkao. Starica mu se usprotivila i pokušala da ga otera. On je zatim oborio na pod i pokušao da siluje. Nesrećna žena se dočepala noža i u borbi sa manijakom posekla ga je po ruci. On je, zatim uzeo nož i ubo je u vrat, posle čega je pobegao. Policija ga je već narednog dana uhapsila u okolini Pančeva - utvrđeno je tokom suđenja.

U prvom trenutku se sumnjalo na samoubistvo, jer u kući nije bilo tragova izvršene premetačine i pljačke. Prema rečima komšija, Radinka je živela sama, jer joj sin radi u Italiji, gde je radio i njen pokojni suprug, a ćerka sa porodicom živi u Požarevcu.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Telegraf

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike