Policajac koji je radio za srpske narko-dilere "pao" u Španiji: Nadgledao plantaže marihuane, otkucala ga komšinica!

19.04.2022

14:44

0

Hose Manuel Kantos, zvani Titan, osumnjičen da je radio za kartel na čijem čelu je bio Dominikanac za koga rade Srbi

Policajac koji je radio za srpske narko-dilere "pao" u Španiji: Nadgledao plantaže marihuane, otkucala ga komšinica!
Copyright Španska policija/Printscreen/Youtube

Policajac Hose Manuel Kantos, zvani Titan, uhapšen je u Španiji zbog sumnje da je radio za narko-kartel, na čijem čelu je jedan Dominikanac za koga rade državljani Srbije.

Kako piše Lavangardia, Titan je navodno bio visokorangirani pripadnik klana, a čak je imao i mesečnu platu od 1.750 evra za usluge koje je pružao narko grupi. Policajac je pažnju istražitelja privukao kada su primetili da se u veoma kratkom roku izuzetno obogatio i počeo da živi život koji sebi nikako nije mogao da priušti sa platom lokalnog policajca.

Kako prenosi prortal, komšinica je prijavila da je videla da Titanu na parkingu jednog tržnog centra prilaze Srbi i ostavljaju mu u kolima čudne pakete. Ispostavilo se da je reč o novcu koji su mu članovi narko-bande davali, a koji je on dalje raspoređivao drugim policajcima koji su radili za njega.

Inspektori su upali u Titanov stan i pronašli 33.895 evra u gotovini. Osim toga, na Jutjubu se pojavio video u kome su navodno prikazane njegove veze sa mafijom.

"Prljavi policajac" je za novac proveravao ko prilazi plantažama marihuane kojima su rukovodili Srbi, a proveravao je i tablice automobila koji su dolazili do imanja kako bi utvrdio da li je reč o njegovim kolegama iz policije.

U nekim svojim razgovorima, kako prenosi portal, on je pričao da želi da ima platu 6,500 evra, a navodno je noću obijao brave na industrijskim imanjima i magacinima, koji su bili u vlasništvu banaka i nudio ih drugim trgovcima drogom uz napomenu da bi tu mogli da imaju plantaže.

U presretnutim razgovorima nalaze se čak i njegovi planovi da proširi biznis koje je podelio sa kolegom iz policije.

- Postoje neki magacini koje bismo mogli da iznajmimo. Problem je što neko pokušava da ih zadrži. Mogli bismo da ih zapečatimo pod izgovorom da ih istražujemo - rekao je Titan.

Uhapšeni policajac se, prema pisanju medija, tereti za pljačke, prikrivanje, falsifikovanje, prevaru i mučenje. Sumnja se da je upao u kuću jednog narko-dilera koji je pretio da će mu pobiti decu, pa ga pretukao. Kada je izašao iz kuće agentima, koji su bili sa njim u društvu je rekao: "Ovde se ništa nije dogodilo, nismo bili ovde".

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike