Srpski narko-bos glumio biznismena u Španiji: Snimak hapšenja vođe "balkanskog kartela" (VIDEO)

19.10.2021

11:58

0

Autor: 24sedam

Zlatan Petrović (40), za kojeg se veruje da je jedan od vođa "balkanskog kartela", uhapšen u Španiji

Srpski narko-bos glumio biznismena u Španiji: Snimak hapšenja vođe "balkanskog kartela" (VIDEO)
Printscreen/Youtube

Španska policija, pre nekoliko dana, razbila je narko-kartel koji je krijumčario ogromne količine kokaina u Evropu. U operaciji su učestvovale policije iz nekoliko zemalja, a tom prilikom zaplenjeno je više od četiri tone kokaina i uhapšeno više od 60 osoba u Španiji i drugim evropskim državama. Među njima je i Zlatan Petrović (40), za kojeg se veruje da je jedan od vođa "balkanskog kartela".

Njega je pratila španska policija, pošto je dobila dojavu od kolega iz Slovenije da se Petrović krije u Đironi.

Petrović je odranije bio poznat policiji. Naime, "nanjušili" su ga 2020. godine, dok su sprovodili istragu o bandi koja je krijumčarila marihuanu. Od tog trenutka im je bio na radaru i policija je počela da prati svaki njegov korak.

Petrović je živeo u mirnom delu Đirone, gde je u jednoj ulici imao tri kuće. Trudio se da ne upada u oči, te se njegova svakodnevna rutina razlikovala od rutine bilo kog narko-bosa. Petrović se, naime, ponašao kao biznismen. Odlazio bi na sastanke sa ljudima koji su povezani sa krijumčarenjem narkotika. On se lično nikad nije petljao u poslove, odnosno, nije direktno učestvovao u organizaciji transporta.

Sa suprugom je živeo u jednoj od tri kuće u ulici Ginesta, a druge dve je koristio za svoje poslove. Sve tri kuće su bile dobro obezbeđene i pokrivene sigurnosnim kamerama. Na dan hapšenja, policija je pronašla više pakovanja marihuane u jednoj od kuća.

Veruje se da su tu organizovani uzgajanje i prodaja marihuane, a potom bi se novac iz tog posla ulagao u kupovinu kokaina, koje je kartel dalje krijumčario u Evropu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti