Tek što je proslavila rođendan i započela svoj biznis: Misterija samoubistva u Loznici, devojka ostavila oproštajno pismo?

19.04.2022

08:42

0

Prijatelji su i dalje u stanju šoka

Tek što je proslavila rođendan i započela svoj biznis: Misterija samoubistva u Loznici, devojka ostavila oproštajno pismo?
hitna pomoć - Copyright ATA Images/Antonio Ahel

Lozničanka D.P. (30), koja je preksinoć oduzela sebi život skokom sa šestog sprata, navodno je u svom stanu ostavila oproštajno pismo.

Podsećamo, uprkos naporima, ekipa Hitne pomoći je mogla samo da konstatuje smrt nesrećne devojke.

- Negde oko 22 sata prijavljeno je da je ženska osoba skočila iz stana u kom je živela. Po dolasku Hitne pomoći davala je slabe znake života, ali je, uprkos naporima lekara, ubrzo preminula - priča izvor Kurira i dodaje:

- Uviđaj je odmah obavljen, a pregledom tela utvrđeno je da nema prethodno zadobijenih povreda i da je u pitanju samoubistvo. Nesrećna devojka je sa teritorije opštine Mali Zvornik, ali je živela u Loznici kao podstanar.

Prijatelji u šoku

Prijatelji D.P. su su stanju šoka, te ne mogu da poveruju u to što se dogodilo.

- Zaista nisam u stanju da pričam mnogo o ovome. Kada su mu javili da se to dogodilo, bila sam šokirana. Nisam mogla da poverujem, gajila sam nadu da to nije ona, ali, nažalost, kasnije je potvrđeno da jeste. Mnogo sam se potresla jer smo nas dve bile baš bliske - priča prijateljica za Kurir i nastavlja:

- Ništa nije negoveštavalo tragediju. Nedavno joj je bio i rođendan. Bila je jako raspoložena i vesela. U stanu je ostavila svoj telefon i oproštajno pismo, tako da su svi dokazi tamo, jer zasad ne znamo šta je moglo dovesti do ove tragedije.

Tek otpočela biznis

Njene komšije imaju samo reči hvale za nastradalu devojku, a kažu i da je skoro otpočela svoj privanti posao.

- Stanovala je u našoj zgradi, živela je sama. Mnogo je radila, a skoro je otpočela i biznis u Loznici. Retko dobra osoba, nije bilo nikakvih problema u zgradi sa njom - pričaju komšije.

Kako dalje pričaju, iz stana se nikada nije čula buka, a misle da devojka nikada nije imala probleme. Ipak, saznali su da je ona na dan samoubistva pokušala da kupi veću količinu esencije, pa pretpostavljaju da je htela da se otruje.

- Očigledno je odustala od toga, pa je skočila. Svakako užasno - kaže izvor.

Na društvenim mrežama prijatelji i poznanici opraštaju se od nastradale devojke.

- Saučešće porodici, ovo je tuga ogromna za sve koji smo je poznavali. Neka te anđeli čuvaju. Zašto si ovo uradila sebi? - samo su neki od komentara koji su ostavljeni na društvenim mrežama.

SOS telefon za pomoć osobama koje razmišljaju o samoubistvu

Broj 0800/309-309, opcija 1, SOS telefon je koji radi 24 sata, a na koji se javljaju stručnjaci za sprečavanje samoubistva - lekari Klinike za psihijatrijske bolesti "Dr Laza Lazarević".

Služba urgentne psihijatrije prima pacijente 24 sata bez zakazivanja, bez knjižice i bez plaćanja, a Centar za mentalno zdravlje od 9 do 18 prima bez zakazivanja.

Ukoliko vam je potrebna pomoć, svakog dana možete pozvati i volontere Centra "Srce" od 14 do 23 časa na broj telefona 0800-300-303 ili im se obratiti mejlom na [email protected], kao i preko četa na sajtu www.centarsrce.org.

Volonteri razgovaraju s ljudima koji su usamljeni, uznemireni, povređeni, tužni, očajni, nesigurni.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam/Kurir

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike