Likvidiran na kućnom pragu: Dragan ustao od stola da preparkira auto, pa izrešetan!

14.04.2024

08:00

0

Dragan Ranisav ubijen je iz klasične "sačekuše" u Rumi pre šest godina

Likvidiran na kućnom pragu: Dragan ustao od stola da preparkira auto, pa izrešetan!
Copyright 24sedam/Goran Sivački Printscreen/Youtube/Rudar7

Dragan Ranisav likvidiran je, pre tačno osam godina, u "sačekuši" na uglu ulica Atanasija Stojkovića i Partizanske u Rumi. Na Ranisava, koji je odranije poznat policiji, nepoznati napadač ispalio je nekoliko hitaca ispred njegove kuće i pobegao. Dragan je odmah preminuo od teških povreda, a njegov ubica nikada nije uhapšen.

Zločin se dogodio u četvrtak 14. aprila 2016. godine, oko 22 sata, a policijski uviđaj je trajao satima, Ranisav je večerao sa verenicom Mirjanom i majkom Mirom, sa kojima inače živi u kući i rekao im da ide napolje, kako bi preparkirao automobil, koji mu je ostao na mostiću. Kad je izašao napolje, napadač je potegao pištolj i zapucao. Ranisav je pao i odmah preminuo od teških povreda.

Verenica i majka su, kako pričaju očevici, pozvale Hitnu pomoć i policiju, ali nesrećnom Draganu nije bilo spasa. Lekari su, nažalost, mogli samo da konstatuju smrt. Ubice su posle pucnjave nestale i za njima se intenzivno tragalo.

Policija je, tokom policijskog uviđaja, više od 12 sati pretraživala teren oko mesta ubistva. Saslušano je nekoliko ljudi, a proveravane su i bazične stanice, jer su postoje indicije da je ubica pozvao Ranisava da izađe napolje.

Sigurno je da je ovde reč o klasičnoj sačekuši. Interesantno je da u celoj ulici nema nijedne sigurnosne kamere koja bi snimila zločin. Kako nezvanično saznajemo, saslušana je i Ranisavljeva verenica. Ona je bila u kući kad se zločin dogodio. Policija je želela da proveri kakva saznanja ona ima o ubistvu.

U lokvi krvi

Komšije ubijenog u neveici su posmatrale uviđaj ispred doma porodice Ranisav. Začuli su pucanj oko 22 časa uveče.

- Najpre sam pomislila da deca bacaju petarde, ali kad sam izašli napolje, ugledala sam Dragana u lokvi krvi. Oko njega su se već nalazili lekari koji su pokušavali da pomognu - ispripričala je jedna od potresenih komšinica.

Kao mlad stalno se tukao

Rumljani su, posle zločina, tvrdili da ne znaju čime se Dragan Ranisav bavio posle izlaska iz zatvora, ali su bili sigurni da je dobro živeo.

- Sedeo je po kafićima. Uvek je bio doteran, dobro obučen, moderna obuća. Smirio se, bar nije pravio probleme kao ranije. Pre 15 godina, dok je bio mlađi, stalno je učestvovao u tučama - pričali su poznanici Dragana Ranisava.

Niko od komšija nije mogao da zna zašto bi neko ubio Ranisava.

- Dragan je ranije bio problematičan, ali se po izlasku iz zatvora promenio. Nije bio zaposlen, ali je redovno odlazio u teretanu i posvetio se zdravom životu. Verujte nam, kao komšija je bio divan - ispričao je jedan od stanara okolnih kuća.

Komšije su dodale da je Dragan u porodičnoj kući već tri godine živeo sa majkom Mirom i verenicom Mirjanom. Imao je i sestru, koja živi u Rumi.

Akter pljačke

Dragan Ranisav je nekoliko godina ranije izašao sa dugogodišnje robije zbog pljačke koju je sa još nekoliko pomagača počinio 17. aprila 2003. godine. Oni su u ranim jutarnjim satima upali u kuću Biljane Rodić, sestre osnivača kompanije „MB Rodić“.

Prvo su naleteli na kućnu pomoćnicu, a onda i na Biljanu, koja je još spavala. Uz pretnje i batine tražili su od nje da im preda novac, a u međuvremenu su iz druge sobe uzeli njenu ćerku. Biljana Rodić predala je napadačima 220.000 evra, pet miliona dinara, mobilne telefone, ogrlicu vrednu nekoliko hiljada evra i još neke stvari.

Novosadska policija je, ubrzo posle razbojništva, bandu uhapsila. Osuđeni su, a Ranisav se posle odležane zatvorske kazne vratio u rodnu Rumu. Po izlasku je bio kod majke, a poslednjih meseci živeo je i sa nevenčanom suprugom.

Pretpostavljalo se da je Dragan likvidiran zbog kriminalnih poslova. Utvrđivalo se kojim se sve "biznisom" bavio u poslednje vreme, kao i kome se zamerio. Istraga, međutim, nije dala rezultate do danas.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike