Uhapšeni napadači na dečaka iz Bačke Palanke! Obojica poznati odranije policiji

14.04.2022

10:21

0

Njima je određeno zadržavanje do 48 časova

Uhapšeni napadači na dečaka iz Bačke Palanke! Obojica poznati odranije policiji
Ilustracija - Copyright Pixabay/cocoparisienne

Napadači na dečaka D. K. (15) koji je pre dva dana prebijen u dvorištu Osnovne škole "Sveti Sava" u Bačkoj Palanci uhapšeni su sinoć u tom mestu.

Kako je potvrdio Osnovni javni tužilac Milan Knežević iz Bačke Palanke, dvojici napadača je određeno policijsko zadržavanje do 48 časova.

- Lišeni su slobode R.I. (18) i M.I. (18) iz Bačke Palanke zbog sumnje da su napali petnaestogodišnjeg dečaka u dvorištu škole. Oni će sutra biti saslušani u nadležnom tužilaštvu a terete se za krivično delo nasilničko ponašanje u sticaju sa teškom telesnom povredom - izjavio je Osnovni javni tužilac, napomenuvši da će od nadležnog sudije tražiti da se obojici odredi pritvor.

Prema nezvaničnim saznanjima, obojica napadača su odranije poznata policiji i to zbog krivičnih dela koja su počinili kao maloletnici.

Podsetimo, učenik osmog razreda D. K. povređen je u utorak u posledpodnevnim časova na času fizičkog vaspitanja, kada su ga napadači pretukli, isekli oštrim predmetom i naneli mu povredu šake i glave.

Posle izveštaja konzilijuma lekara iz novosadskog Instituta za zdravstvenu zaštitu dece i omladine Vojvodine gde je zbrinut napadnuti učenik, veštak sudske medicine je rane dečaka okarakterisao kao teške telesne povrede. 

To nadalje, predstavlja otežavajuću okolnost za napadače jer je povređeni maloletnik tako da im zbog počinjenog krivičnog dela sleduje maksimalna kazna ukoliko se dokaže da su oni vinovnici tog incidenta.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Blic

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike