Nasilnik koji je krvnički tukao suprugu letvom sa ekserima poslat na obavezno lečenje: Nikoliju brutalno pretukao i otkinuo joj i uvo!

13.04.2022

14:55

0

Goranu V. iz Zablaće kod Čačka izrečena mera obaveznog psihijatrijskog lečenja u ustanovi zatvorenog tipa

Nasilnik koji je krvnički tukao suprugu letvom sa ekserima poslat na obavezno lečenje: Nikoliju brutalno pretukao i otkinuo joj i uvo!
1649850055_cacak-sudjenje-nikolija-zablace-nasilje-fotorina4 - Copyright RINA

Osnovni sud u Čačku je optuženom Goranu V. za brutalno prebijanje supruge Nikolije V. izrekao meru bezebednosti obaveznog psihijatrijskog lečenja u ustanovi zatvorenog tipa.

Advokat okrivljenog, Ivan Čvrkić, ističe da su na taj način prihvaćeni rezultati dokaznog postupka i tužilac je odustao od predloga da se izvrši dopunsko ili novo veštačenje Medicinskog fakulteta u Beogradu.

- Sudski veštaci utvrdili su da je Goran V. u momentu krivičnog dela bio potpuno neuračunljiv. Danas su bile i završne reči, pa će mu biti izrečena mera obaveznog lečenja. Da se razumemo, on nije oslobođen i ide u zatvorsku bolnicu. - kaže za 24sedam advokat Ivan Čvrkić.

Advokatica pretučene žene, Irena Ilić, posle suđenja ističe kako smatra da je u ovakvim slučajevima celishodnije izricanje represivne zatvorske mere u odnosu na meru bezbednosti obaveznog psihijatrijskog lečenja, a o čemu svedoči i događaj koji se odigrao pre samo nekoliko dana u Atenici.

- S obzirom na predlog Osnovnog javnog tužilaštva, koji je danas dostavljen u drastično izmenjenom obliku ističem da celokupni postupak, počevši od faze istrage koji se vodio pred Osnovnim javnim tužilaštvom, pa do donošenja meritorne odluke pred Osnovnim sudom je vođen na nestručan način, u skladu sa linijom manjeg otpora. Nadam se da zbog nezainteresovanosti postupajućih nadležnih organa, u rubrikama vaše štampe, odeljak crne hronike, nećemo ugledati nove žrtve uključujući i Nikoliju - navela je Ilić za medije.

Žena tvrdi da je bio neuračunljiv

Brutalno pretučena Nikolija V. je na današnjem suđenju ispričala kroz kakav je užas prošla i naglasila da smatra da Goran u tom trenutku nije bio neuračunjiv, a da to mogu da potvrde i gosti koji su bili sa njima na veselju nakon koga ju je mučki pretukao.

Foto: RINA
 

Goran V. je, podsetimo, svoju ženu toliko tukao i drvenom motkom na kojoj su bili ekseri da joj je otkinuo uvo. Lekari su bili šokirani u kakvom je stanju dovezena u bolnicu u koju je stigla nekoliko sati posle napada.

Za život Nikolije V. lekari su se, inače, borili više od deset dana. Naneo joj je teške telesne povrede, prelome rebara, mnogobrojne hematome, otiknuo joj uvo. On je napao i majku koja je pozvala policiju kad joj je ispričao šta je uradio, a nju je udario u lice i ugrizao za rame.

Foto: RINA
 

Goran V. uhapšen je, da podsetimo, zbog sumnje da je u noći između nedelje i ponedeljka zverski letvom sa ekserima brutalno pretukao suprugu, koja je ujutru gola pronađena ispred kontejnera na oko dva kilometra od kuće u kojoj živi sa Goranom, sa kojim ima četvoro maloletne dece. U drugoj kući u dvorištu živi njena svekrva sa deverom, koji je invalid. Prvo što je rekao, nakon brutalnog prebijanja majke njegove dece, bilo je: "Ubio sam je od batina, ne znam da li je živa". Rekao je to svojoj majci Stoji, koju je, kako ona tvrdi, takođe udario nekoliko puta kada je pokušala da odbrani nesrećnu ženu.

Branio se pijanstvom

Goran V. je na saslušanju tvrdio da je bio pijan.

- Bili smo na svadbi. U jednom trenutku sam video da mi nema supruge. Onda sam čuo da ju je neko odvezao kući. Kad sam stigao kući, i ona je bila pijana i prva me je napala. Potukli smo se i ničega se više ne sećam - rekao je navodno Goran, potom su mu pokazane fotografije njegove unakažene žene. Navodno, toliko se potresao da je udarao glavom u zid.

Foto: RINA
 

Goranu je, inače, bila izrečena mera zabrane prilaska supruzi zbog porodičnog nasilja, ali je on i dalje živeo s njom. Meštani kažu da su njegovi deda i otac takođe bili nasilni.

- Otac je godinama tukao njegovu majku. Umro je pre pet godina, ali je Goran nastavio 'porodičnu tradiciju', pa je tukao i ženu i majku. Međutim, deda Prvoslav mu je bio još krvoločniji. Tri decenije je proveo u zatvoru zbog ubistva koje je počinio u Nišu. Zaklao je čoveka, ali to je samo bila kruna njegovog nasilja, jer je pre toga činio različite zulume. Palio je ljudima kuće, priča se i da je vešao ljude. Šta da očekuješ, zlo traži zlo, jadna ova deca. Ko zna koliko će im pokolenja ispaštati za sve što su uradili - ispričao je jedan od meštana sela Zablaće.

Goran V. je ranije osuđivan za nasilje u porodici, ali i za druga krivična dela.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike