Poznat po javnoj kući, Moldavkama i vezi sa "državnom starletom", a sudi mu se zbog rimskih novčića! Kupovao ih od tragača za blagom?

13.04.2022

06:00

0

Milivoje Zarubica i još 12 osoba optuženo za nelegalno iskopavanje i preprodaju antičkog novca

Poznat po javnoj kući, Moldavkama i vezi sa "državnom starletom", a sudi mu se zbog rimskih novčića! Kupovao ih od tragača za blagom?
Copyright Profimedia/Pixabay/Printscreen

Milivoju Zarubici, poznatijem kao Puja i njegovoj grupi od još 12 osoba, optuženima za krađu kulturnog dobra Požarevac danas bi trebalo da se nastavi suđenje u Specijalnom sudu u Beogradu. Oni se terete za nelegalno iskopavanje i preprodaju antičkog novca. Zarubica je u javnosti poznat i kao jedan od najvećih trgovaca belim robljem na Balkanu, ali i kao suprug kontroverzne "državne starlete" Dušice Jevđenović, koja je pre nekoliko godina dospela u žižu javnosti zbog napada na policajce.

Hapšenjem zbog preprodaje antičkog novca, Zarubica se krajem prošle godine ponovo našao iza rešetaka, a posle istrage, sredinom januara, počeo je sudski postupak koji traje pred Specijalnim sudom.

Pored njega, na optuženičkoj klupi je još 12 osoba, koje se terete se da su kao organizovana kriminalna grupa, na različitim lokacijama, pomoću metal detektora, pronalazili stare rimske novčiće i potom ih iskopavali i prodavali na crnom tržištu.

Zarubicino ime se i danas, ipak, najviše vezuje za trgovinu belim robljem i organizovanje prostitucije, zbog čega je osuđivan na višegodišnje zatvorske kazne. Tokom jedne akcije hapšenja, policija je u njegovom motelu „Sveti Nikola“ u Rakovici zatekla čak 46 devojaka iz Rumunije i Moldavije.

Hapšen je i 2003. godine tokom akcije „Sablja“, a potom i naredne godine, zajedno sa još 11 osoba, zbog trgovine ljudima, organizovanja prostitucije i protivpravnog pritvaranja moldavskih državljanki .

Osuđivan i u Italiji

Zarubica nije bio samo „sudska mušterija“ u Srbiji, već i u Italiji, gde su ga u novembru 2008. godine osudili na 17 godina zatvora zbog trgovine ljudima.

Policija skida Zarubica sa krova javne kuće Printscreen/Youtube/Rudar7
 

U žižu javnosti poslednji put dospeo je sredinom maja 2019. godine, kada je, kako su preneli mediji, pretukao svoju suprugu Dušicu Jevđenović, koja je sklonište morala da potraži u Sigurnoj kući.

Javnu kuću opasao "živim mesom" Moldavki

Kad su opštinske vlasti donele odluku da Zarubičinu javnu kuću sruše, u nameri da to spreči, Milivoje je građevinu opasao “živim mesom”, desetinama devojaka iz Moldavije, koje su se kod njega bavile najstarijim zanatom, a on sam se popeo na krov, odakle ga je policija pendrecima prizemljila. Odlaskom na višegodišnju robiju zbog trgovine belim robljem, pao je u zaborav, ali se u javnost vratio pomoću kontroverzne “državne starlete” Dušice Jevđenović.

Jevđenovićeva je dobro poznata domaćoj javnosti i kao „državna starleta“, pošto je 2015. godine na Bežanijskoj kosi, napala policajce koji su pokušali da joj legitimišu rođenog brata. Ona je jednog policajca čak i poprskala biber- sprejom, a sve vreme je, uz salve uvreda, pretila diplomatskim pasošem koji je držala u ruci.

Tada je utvrđeno da je bila zaposlena u Ministarstvu spoljnih poslova, što je pokrenulo veliku aferu, a ubrzo joj je diplomatski pasoš oduzet na zahtev tadašnjeg ministra Ivana Mrkića. Javnosti do danas nije objašnjeno ko je i zašto Jevđenovićevoj izdao diplomatski pasoš, kao i na kojim je poslovima bila angažovana u tom ministarstvu.

Razveo se od "državne starlete"

Zarubica se u leto 2020. godine razveo od državne starlete sa kojom ima ćerkicu. Dušica je krajem avgusta 2020. godine podnela tužbu za razvod pošto je napustila porodični dom i otišla u luksuzni beogradski hotel da banči. Prethodno je pijana „mercedesom“ izazvala saobraćajni udes u Bulevaru Zorana Đinđića kod broja 112 i udarila tri parkirana automobila. Ona, inače, ima sina iz veze sa poznatim političarem, čije ime krije kao zmija noge. Zarekla se da neće otkriti ime oca dok je živa, dok političar, kako saznajemo, plaća visoku alimentaciju za dete.

Zarubica i Dušica Jevđenović Printscreen/Facebook
 

Milivoje Zarubica je svojevremeno za medije demantovao da je lovac na blago.

– Nemam veze sa tim, član sam numizmatičkog kluba i zaljubljenik u novčiće. Idem na sajmove, kupujem i prodajem tamo. Ti novčići koštaju od 10 do 30 evra, skuplje nisam imao. Hobi mi je da skupljam stare novčiće, srpske i rimske. A optužili su me da sam lopov i zbog toga sam jedino ja pet meseci ležao u pritvoru – izjavio je Zarubica, pokušavajući da bude duhovit opaskom kako više od novčića “voli da skuplja žene.” 

Tada je naveo i da je simptomatično što je baš posle razvoda od Dušice bio pet meseci u pritvoru.

Dušica Jevđenović Printscreen/Facebook
 

- Pušten sam na slobodu čim je njoj vraćena ćerkica. To mi je malo čudno - rekao je Zarubica.

Prema Zarubičinim rečima, postoje lokaliteti u Srbiji na kojima tragači kopaju za starim blagom.

- Idu po šumama i livadama u Sremskoj Mitrovici, Leskovcu, Požarevcu i niko ih ne dira. Nisam nikada kopao te novčiće nego sam ih kupovao od tih tragača, na poverenje. Koliko su oni procenjivali, ja sam plaćao, ali nikad nisam išao na lokalitete gde je država stavila table. Našli su mi 150 komada od tragača i za to me terete - objasnio je Zarubica novinarima.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike