Najnovije informacije o stanju Rasima Ljajića: "Plašili smo se onoga što možemo zateći u abdomenu i glavi"

11.04.2022

12:48

0

Neke povrede se ne prikažu odmah

Najnovije informacije o stanju Rasima Ljajića: "Plašili smo se onoga što možemo zateći u abdomenu i glavi"
rasim ljajić (4) - Copyright Antonio Ahel/ATAImages

Predsednik Socijaldemokratske partije Srbije (SDPS) i bivši potpredsednik Vlade Srbije Rasim Ljajić oporavlja se u KC Niš i njegovo stanje je stabilno.

Njegovo stanje se ipak i dalje prati, kako se u ovako teškim udesima neke povrede ne prikažu odmah, nego u naredna 24 sata.

- Srećom, on nema takve povrede, ali ima teške povrede rebara i grudnog koša, kao i nagnječenju moždane mase, ali ne postoji ništa što bi u ovom trenutku zahtevalo neku drugu vrstu terapije osim praćenja vitalnih parametara i stabilizacije opšteg stanja - rekao je direktor KC Niš Zoran Perišić.

Kako je kazao, dijagnostika koja je danas sprovedena daje realnu nadu da takve intervencije neće ni biti potrebne.

- Kada smo svi videli koliko je bio snažan udes plašili smo se onoga što možemo zateći u abdomenu i glavi, ali je druga dijagnostika bila identična prvoj i nema nikakve dinamike u odnosu na juče - poručio je Perišić.

On je napomenuo i da je jako važno što je Ljajić sve vreme imao dobro stanje svesti i nije imao znake potresa mozga koje obično imaju oni koji prežive tako tešku nesreću.

Zdravstveno stanje lidera SDPS prate konstantno lekari Univerzitetskog kliničkog centra Niš.

Podsećamo, do nesreće je došlo juče oko 9.30 časova kada je Branko Gogić, vozeći "škodu superb", izgubio kontrolu nad automobilom pod nerazjašnjenim okolnostima, probio bankinu i sleteo sa kolovoza, nakon čega je automobil završio na krovu.

Gogić je preminuo na licu mesta dok je Ljajić zadobio teške telesne povrede.

Ljajić je sve vreme pitao kako je Branko, a tek danas mu je saopšteno da je njegov dobar prijatelj i prvi saradnik preminuo.

Obavljena obdukcija

Obdukcija je pokazala da je Branko Gogić (45) zadobio smrtonosne povrede.

Za Gogića su bile kobne teške povrede glave, te ni blagovremeno pružena lekarska pomoć ne bi mogla da spreči fatalni ishod.

- On je zadobio prelom baze lobanje što je smrtonosna povreda. Pretpostavlja se da je prilikom tumbanja vozila udarao u krov automobila glavom, te da mu je tom prilikom pukla lobanja. O tome svedoči i velika količina krvi u automobilu – navode sagovornici upoznati sa ovim slučajem.

Prve analize pokazale su da nije bio u alkoholisanom stanju.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike