Saznajemo: Inspektor Dejan Jović otrovan? Posle hapšenja Belivuka bio u nemilosti mafijaško-policijskog klana i Dijane Hrkalović!

10.02.2022

07:20

0

Saznajemo: Inspektor Dejan Jović otrovan? Posle hapšenja Belivuka bio u nemilosti mafijaško-policijskog klana i Dijane Hrkalović!
Copyright Vukosav Jović posetio Dejanov grob 24sedam/Ljiljana Keković

Inspektor Dejan Jović, koji je zbog profesionalnih istraga, između ostalog i hapšenja Veljka Belivuka i Marka Miljkovića za ubistvo na šinama 2017. godine, bio u nemilosti nekadašnje vrhuške u MUP Srbije, kao i tadašnje državne sekretarke u srpskoj policiji Dijane Hrkalović, preminuo je, kako se sve više sumnja, pod sumnjivim okolnostima maja 2020. godine na Infektivnoj klinici!

Prema informacijama do kojih je došao 24sedam, Inspektor Jović, zamenik načelnika za krvne i seksualne delikte, navodno je otrovan dok je ležao na Infektivnoj klinici zaražen korona virusom.

Da bi se konačno pokrenula istraga oko Jovićeve smrti, i utvrdio tačan uzrok smrti, njegov otac Vukosav, kako saznajemo, u Osnovm javnom tužilaštvu u Brusu, u svojstvu građanina, dao je izjavu vezano za sumnjive okolnosti pod kojima je Dejan skončao život.

Na osnovu izjave Vukosava Jovića, date 21. decembra 2021. godine, sačinjena je službena beleška, u koju je 24sedam imao uvid, a u kojoj se, između ostalog, navodi sledeće:

- Moj sin je preminuo 3. jula 2020. godine na Infektivnoj klinici u Beogradu, a meni je rečeno da je navodno preminuo od virusa korona. Ja do danas nisam dobio zvaničnu dokumentaciju iz koje bi se mogao utvrditi uzrok Dejanove smrti, niti je tu dokumentaciju dobila moja snaja.

Jovićev otac dalje kaže da mu je na Dejanovoj sahrani 6. jula 2020. godine na Novom groblju, kojoj je prisustvovao veliki broj ljudi, dok se nalazio u kapeli i primao saučešće, prišlo više osoba i reklo mu da njegov sin nije umro od korone, već da je preminuo pod sasvim drugim okolnostima. Kako je naveo, najmanje 20 ljudi mu je takvu informaciju saopštilo na dan Dejanove sahrane, da je njegov sin likvidiran.

Printscreen/Facebook
Inspektor Dejan Jović

Vukosav je dalje u službenoj belešci, zavedenoj pod oznakom KTR 699/21, naveo i to da mu je jednom prilikom, kada se nalazio na grobu svoga sina, uoči parastosa, prišao čovek u civilu, koji mu je rekao da je policajac, a zatim ga šokirao rečima:”Tvoj sin je ubijen, mučki, mučili su ga.”

Otac inspektora Jovića naveo je još nekoliko situacija gde su mu osobe, čija je imena i prezimena naveo, rekle da je njegov sin faktički likvidiran jer se zamerio kriminalnoj organizaciji, čiji su deo, kako se sve više pokazuje, bile i osobe iz tadašnjeg vrha srpske policije kojima je Jović smetao, radeći istrage najvećih ubistava koja su se u to vreme dogodila u Beogradu.

Dejanov otac potvrdio je za 24sedam da je još pre dva meseca u svojstvu građanina dao izjavu u Osnovnom javnom tužilaštvu u Brusu, gde inače živi, i da čeka reakciju nadležnih koji su mu, u više navrata, saopštili da će rasvetliti sve okolnosti pod kojim je Dejan bio proganjan i lažno optužen za krivično delo trgovina uticajem, te da će morati da se ustanovi i od čega je preminuo.

24sedam/Instgram_dijanahrkalovic
Belivuk i Hrkalovićka

-Ekshumacija tela će pokazati kako je stradao, da li je otrovan, ili je, kako sam čuo na više mesta, čak i zaklan – rekao je Vukosav.

Stradanje nagrađivanog policajca počelo je posle ubistva na šinama, tačnije likvidacije Vlastimira Miloševića 30. januara 2017. godine. Jović je vodio istragu i, kao izvršioce uhapsio Veljka Belivuka i njegovu "desnu ruku" Marka Miljkovića Mesara, ali je brutalnim metodama i lažnim optužbama sklonjen sa slučaja koji je okončan oslobađanjem obojice osumnjičenih zbog volšebne kontaminacije njihovih DNK tragova s mesta zločina.

Vukosav Jović 24sedam/Ljiljana Keković
Dejan otac Vukosav Jović

Ono što je takođe indikativno jeste da je tadašnja sekretarka MUP Srbije Dijana Hrkalović nalog za prisluškivanje Jovića dala u junu 2018, mesec dana posle ubistva Dragoslava Galeta Miloradovića, kuma Luke Bojovića. Nezvanično, Dejan je bio na tragu nalogodavcima ove likvidacije, ali je Gale bio na meti mafijaško-policijskog klana zbog prijateljstva s jednim od vođa "škaljaraca”.

 Čim je istekla mera tajnog nadzora, Jović je u decembru 2018. uhapšen pod optužbom da je zloupotrebio službeni položaj. Posle montiranog procesa i torture, oslobođen je u martu 2020, posle godinu dana suđenja, ali je, na žalost, nekoliko meseci kasnije, preminuo.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike