Žuća likvidiran zbog krađe 20 kilograma kokaina od bugarske mafije: Ubijen nadomak svoje kuće u Johanesburgu!

10.04.2022

06:00

0

Policija posle zločina pored tela Ivana Đorđevića našla falsifikovana dokumenta na prezime Lazarević

Žuća likvidiran zbog krađe 20 kilograma kokaina od bugarske mafije: Ubijen nadomak svoje kuće u Johanesburgu!
Ivan Đorđević Žuća - Copyright Printscreen/YouTube/Rudar7

Ivan Đorđević zvani Žuća, jedan od vođa srpskog podzemlja u Južnoafričkoj Republici, brutalno je likvidiran pre tri godine u Johanezburgu, a njegovu smrt zabeležile su kamere. Ubijen je nedaleko od svog doma u Johanesburgu u Južnoafričkoj Republici. Kod njega su pronađena dokumenta na  prezime Lazarević, a policija je tragala za dvojicom napadača koji su pucali iz automatskih pušaka. Po "srpskom receptu", egzekutori su posle zločina zapalili automobil iz kog su pucali.

Prema izveštavanju medija u Južnoafričkoj Republici, "Srbin je ubijen dok je izlazio iz svog 'mercedesa' u oblasti Brajanston. Reč je o stambenom kompleksu Hajburi u kom je srpski državljanin živeo".

Đordević je, tog 9. aprila 2019. godine,oko 11.30 sati, ubijen kad se blindiranim "mercedesom" dovezao u luksuzni kompleks u kom je živeo u Johanezburgu. U trenutku kad je zastao, prišla su mu dvojica napadača sa automatskim puškama. Pokušao je da pobegne, ali nije uspeo, a na mestu pucnjave jkasnije je pronađeno 26 čaura.

Napadači su se posle likvidacije vratili u svoj "BMW" i nekoliko kilometara dalje ga zapalili. U zapaljenom automobilu policija je kasnije pronašla i spaljenu pušku.

Đorđević je bio prijatelj sa Dobrosavom Gavrićem, čije je izručenje tražila Srbija zbog učešća u ubistvu Željka Raznatovića Arkana 15. januara 2000. godine  u hotelu "Interkontinental" (danas "Kraun Plaza").

Ranjen dve godine ranije

Mediji iz JAR pisali su i da je Izuzetno sarađivao i sa ubijenim Milanom Đuričićem Mikijem, koji je bio jedan od vodećih narko-bosova u Južnoafričkoj Republici.

Printscreen/YouTube/Rudar7
 

Posle Đorđevićevog smaknuća spekulisalo se da je on još jedna žrtva u ratu naše i bugarske mafije u JAR i to navodno zbog krađe 20 kilograma kokaina.

Drugi Srbin ubijen četiri dana ranije u JAR

Likvidacija ovog Srbina usledila je samo četiri dana pošto je nadomak Beograda, u Malom Mokrom Lugu, sahranjen Jugoslav Smiljkić. On je ubijen u mafijaškoj sačekuši 16. marta u Johanesburgu. Vozio je motor, a onda se zaustavio na pločniku i kucao poruku ne skidajući kacigu. U tom trenutku naišla je crna "honda", iz koje su istrčala dvojica napadača i ubila ga. Smiljkić se navodno, bavio se obezbeđenjem, ali se ne isključuje mogućnost i da su zločinci zamenili metu. U trenutku zločina on je kod sebe imao falsifikovana dokumenta Češke.

Sumnjalo se da je upravo Žućin čovek odgovoran za početak krvavog rata u Južnoafrickoj Republici u kom je do tada ubijeno petoro državljana naše zemlje, dok je jedan preživeo pokušaj ubistva. Svi Srbi likvidirani su zbog navodne krađe kokaina od bugarske mafije.

Na meti nepoznatih napadača Ivan Đorđević se našao i u septembru 2017. godine. Dok je sedeo u svom automobilu na parkingu u Bedfordu, predgrađu Johanezburga. Još neidentifikovani napadač koji je sa saučesnikom bio u belom "folksvagenu", pogodio ga je sa četiri metka. Đorđević je zadobio tešku povredu vilice i u bolnici je proveo nekoliko meseci. Policija tada u njegovom automobilu našla veću sumu novca i laptopove, ali nije utvrđeno poreklo para. Policija je verovala da se on sukobio sa suparničkm klanom i da je reč o trgovini drogom. Kad se oporavio kupio je blindirani automobil, ali to mu nije pomoglo.

Hapšen zbog trgovine drogom

Ivan Đorđević pre dve decenije hapšen je u Srbiji zbog trgovine drogom. On je rodom iz Lazarevca, a nadimak je dobio zbog boje kose. Svojevremeno je radio u Robnoj kući u Lazarevcu, i to kao električar na održavanju objekta.

Printscreen/YouTube/Rudar7
 

Njegove kolege je začudilo kad je uhapšen sa većom količinom droge i pritvoren, jer niko ga nije povezivao sa kriminalnim poslovima. Bio je u pritvoru, a po izlasku mu se izgubio svaki trag, otišao je iz Lazarevca i iz Srbije.

U rodni grad dolazio je povremeno i nije krio da mu je novi dom u Južnoafričkoj Republici. Pričao je da se oženio Južnoafrikankom, i čak je pokazivao fotografije svoje nove kuće. Nije otkrivao od čega živi. Poznanici su sumnjali da njegova zarada nije legalna i da je možda povezan sa krijumčarenjem droge, oružja, pa čak i dragog kamenja. Posebno ako se zna da je iz Srbije otišao posle hapšenja, pa se verovatno odmah povezao sa našim ljudima u JAR koji su imali udela u sumnjivim poslovima.

Za razliku od većine Srba ubijenih u JAR čija su tela dopremljena u otadžbinu, Đorđević je sahranjen u JAR, gde mu je porodica.

U Darka Kulića, koji je ubijen u julu 2018. godine u Pretoriji, pucano je iz puške R4, a automobil u kome su bili napadači zapaljen je posle zločina. Policija istražuje da li su ove dve likvidacije povezane, ne samo zbog državljanstva žrtava već i zbog upotrebe istog oružja, koje osim vojske poseduju i dobro organizovane kriminalne grupe.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike