Uhapšen Srbin u Mađarskoj: Preti mu 15 godina zatvora!

05.04.2022

13:04

0

Kada su policajci pokušali da identifikuju putnike, vozač i četovorica putnika su napustili vozilo i pobegli sa lica mesta

Uhapšen Srbin u Mađarskoj: Preti mu 15 godina zatvora!
Muškarac uhapšen u Obrenovcu: Ilustracija - Copyright Printscreen/Mup

 

Mađarska policija uhapsila je državljanina Srbije koji je u kombiju prevozio dvadeset ilegalnih migranata. Sumnja se da je vozio migrante u Austriju.

U blizini mađarsko-austrijske granice, u mestu Ferted, policijska patrola zaustavila je vozilo mađarskih registarskih oznaka.

Kada su policajci pokušali da identifikuju putnike, vozač i četovorica putnika su napustili vozilo i pobegli sa lica mesta.

U kombiju je zatečeno 16 stranaca bez validnih dokumenata za boravak u Mađarskoj. Migranti su se izjasnili da su sirijskog i somalijskog porekla, iako nisu posedovali nikakve dokaze o tome.

Policajci su ubrzo priveli vozača, za koga se ispostavilo da je tridesetogodišnji državljanin Srbije.

Nakon saslušanja u policijskoj kapetaniji županije Šopron, svi ilegalci su vraćeni do ograde na mađarsko-srpskoj granici.

Protiv vozača iz Srbije biće pokrenut krivični postupak zbog osnovane sumnje da se bavio krijumčarenjem ljudi, navode u mađarskoj policiji.

Za krivično delo trgovine ljudima u Mađarskoj je zaprećena kazna od jedne do pet godina zatvora, uz otežavajuće okolnosti od pet do 15 godina.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: RTS

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike