Počelo suđenje Čabi Deru: Citirao Napoleona, pa pričao o ubistvima i prosidbi devojke?!

05.11.2020

18:07 >> 12:28

0

Deru se u Mađarskoj sudi za ubistvo Ivana Serdarušića u Amsterdamu i Lasla V. u Budimpeštu

Počelo suđenje Čabi Deru: Citirao Napoleona, pa pričao o ubistvima i prosidbi devojke?!
Copyright Čaba Der u sudnici Printsreen/RTL Klub

Vojvođanin Čaba Der priznao je juče na prvom ročištu suđenja da je ubio Ivana Serdarušića u Amsterdamu, ali je negirao da je ubio Lasla V. u Budimpešti. On je potom izneo niz novih detalja o oba slučaja.

U beloj košulji, sa maskom na licu, rukavicama, ali i lisicama na rukama, Der je u pratnji šestorice stražara doveden u sud u Budimpešti. Njegovo izlaganje trajalo je četiri sata.

Pročitajte još: Čabi Deru u Mađarskoj preti doživotna, u Srbiji potvrđena optužnica. Sudiće mu se u odsustvu

Der je hteo da počne citatom Napoleona, ali ga je sudija prekinuo, preneo je portal “Bors”. Nakon toga je vrlo brzo izjavio da se ne oseća krivim i da je “samo branio svoj život”.

– Nekoliko dana pre ubistva u Amstrdamu, dok sam bio u stanu, čuo sam kako dvoje ljudi ispred vrata repetiraju pištolje. Ipak sam na vreme iskočio kroz prozor – rekao je Der i dodao da je u restoranu ubio čoveka koji je bio nalogodavac ovoga.

Dodao je da je u Holandiju otišao jer su ga u Srbiji već “lovili” atentatori.

Kada ga je sudija pitao zašto je izabrao baš tu zemlju, odgovorio je da “voli da se zabavlja” i da je “flert njegov omiljeni hobi”.

Der je rekao i da je njegova prvobitna namera bila samo da zaplaši Serdarušića, ali da se uspaničio i pucao mu u glavu sa 30 santimetara razdaljine. Međutim, prema optužnici, on je imao nameru i da drugi put puca u Serdarušića, ali mu se metak zaglavio u pištolju.

Pročitajte još:

Negira ubistvo u Budimpešti

Der je rekao da je na meti bio od 2014. godine, te da je više puta slučajno uspeo da pobegne živ. Kada je stigao u Mađarsku koristio je samo presudonime, a mnogo puta menjao je i izgled, sve dok nije upoznao “magično lepu devojku”. On joj nije rekao svoje pravo ime, već joj se predstavio kao Zoltan Kovač.

Što se tiče ubistva Lasla V. u Budimpešti, naveo je da je njegova jedina uloga bila da spakuje 11 paketa na zahtev preprodavca droge u koje je, kako je naveo, umesto kokaina morao da stavi zaslađivač i preda ih Laslu V..

– Nisam počinio ubistvo. Tu su bila još dvojica, ali neću imenovati pravog počinioca – rekao je Der i dodao da je na mesto zločina došao taksijem.

On je dodao da se Laslo jako naljutio kad je saznao da nema kokaina.

– Rekao je da ga ne lažemo i da je imao srčani udar, pa vrlo teško podnosi “ove situacije”. Upucan je kada je u nervozi pljunuo na jednog od nas. Bio sam šokiran kad sam čuo pucanj. Jedna osoba povukla je njegovo telo do potoka, pokušao sam da ga reanimiram – rekao je Der.

Čaba Der u sudnici Printsreen/RTL Klub

O izvođenju iz pritvora i prosidbi devojke

Der je odveden pre godinu dana do tvrđave na brdu Gelert, jer je tvrdio da je tamo zakopao oružje koje se koristilo za ubistvo u Budimpešti. Međutim, sada je izneo razlog zašto je hteo da ode tamo:

– Tu se dogodio najromantičniji trenutak u mom životu, tu sam zaprosio deovojku. Rekao sam da sam tamo zakopao pušku jer sam želeo ponovo da posetim to mesto – dodao je Der i naveo da su mu se svideli pripadnici antiterorističke jedinice koji su ga vodili, da je ćaskao sa njima i da su bili prijateljski raspoloženi prema njemu.

Na pitanje zašto je ranije priznao ubistvo Lasla V., Der je rekao da je to uradio kako bi spasao svoju devojku.

Agencija MTI navodi da je Der u svoju odbranu predložio nekoliko svedoka iz Srbije, u cilju dokazivanja da je bio na meti mafije.

Čaba Der u sudnici Printsreen/RTL Klub

Suđenje je prekinuto jer je njegov advokat rekao da je Der u lošem stanju. Der se, inače, žalio da ne može da se pripremi za suđenje zbog cimera iz ćelije koji je, kako je rekao, divljao celu noć i da zbog toga nije spavao. Nastaviće se u januaru njegovim svedočenjem i saslušavanjem svedoka.

Podsetimo, Der je osumnjičen i za ubistvo Nebojše Markovića u Beogradu. Dopunjena optužnica protiv njega i Alena Ciglera, osumnjičenog sa saučesništvo, potvrđena je letos . Deru bi i za ovaj slučaj trebalo da počne suđenje, dok je u odsustvu.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike