Kazna zatvora Subotičaninu koji je seksualno uznemiravao svoju ćerku! Ranije osuđivan za ubistvo

04.04.2022

21:36

0

Devojčica nije smela da kaže da je otac seksualno zlostavlja jer joj je pretio batinama, kao i time da će objaviti njene gole fotografije na društvenim mrežama

Kazna zatvora Subotičaninu koji je seksualno uznemiravao svoju ćerku! Ranije osuđivan za ubistvo
Pixabay

U Višem sudu u Subotici danas je osuđen M.D. iz Subotice zbog optužbi da je obljubio svoju ćerku koja je tada imala 12 godina.

Zločin se ponavljao tokom 2021. godine u više navrata, a slučaj je otkriven kada se devojčica poverila majci, koja se ranije razvela od osumnjičenog.

"Centar za nestalu i zlostavljanu decu" na čelu sa osnivačem Igorom Jurićem je od prošle godine zastupnik ove devojčice, a kako su ranije naveli za 24sedam oni su očekivali maksimalnu moguću kaznu.

Profimedia
 

- Okrivljeni je višestruki povratnik koji je osuđivan i za dela sa elementom nasilja, između ostalog pravosnažno je osuđen i za izvršenje krivičnog dela ubistva i teške telesne povrede. U završnoj reči, zastupajući  seksualno zlostavljano dete - izrazili smo stav da se samo maksimalnom propisanom kaznom za krivično delo obljube zloupotrebom položaja u konkretnom slučaju može ostvariti svrha izricanja krivičnih sankcija, tj. generalna i specijalna prevencija- rekao je Igor Jurić.

On ističe da su oni, kao zastupnici devojčice u završnoj reči  istakli da je oštećeno dete do detalja u više navrata opisalo kako ju je otac obljubio.

- Nevino ponavljala reči "tata mi je uradio to i to", a okrivljeni da bi zadovoljio svoje seksualne nagone je zloupotrebio najsvetiji odnos poverenja koji postoji između dva ljudska bića, odnos između roditelja i deteta. Ako je to uradio svom detetu, šta bi uradio našoj deci? Cilj izricanja sankcija nije samo kazna, nego i prevencija - a ona se može ostvariti izricanjem samo maksimalno propisane kazne za ovo krivično delo - kaže Jurić.

Zastupnici devojčice, Maja Atanacković i Igor Jurić, Foto: Privatna arhiva
 

U vreme kad je slučaj otkriven, podsećamo, osumnjičeni otac je već bio u zatvoru, ali zbog drugog dela.

Devojčica nije smela da kaže da je otac seksualno zlostavlja jer joj je pretio batinama, kao i time da će objaviti njene gole fotografije na društvenim mrežama.   

BONUS VIDEO:

24sedam

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti