"Pas je nosio parče mesa...": Mrtvu devojku silovao, pa ostavio pored kanala! 21 godina od zločina, komšije otkrile jezive detalje!

05.04.2022

06:00

1

Dušičino telo pronađeno je na Uskrs 15. aprila 2001. godine

"Pas je nosio parče mesa...": Mrtvu devojku silovao, pa ostavio pored kanala! 21 godina od zločina, komšije otkrile jezive detalje!
Parcani - Copyright 24sedam/Goran Sivački

Prvi čovek u Srbiji koji je osuđen na maksimalnu kaznu zatvora od 40 godina bio je Goran Ilić iz sela Parcani kod Ralje, koji je ubio i silovao maloletnu Dušicu I. (15). Ovaj zločin se dogodio 4. aprila 2001. godine, a otkriven je kada su leš pronašli psi lutalice. Ilić, za koga je veštačenjem utvrđeno da je psihopata, znao da je Dušica svakodnevno putovala od Ralje do Beograda u školu, i da je od autobuske stanice pešačila po četiri kilometara do sela Parcani, u kojem je živela sa ocem i tetkom.

Ilić se tog dana prikrao u žbunje, čekajući devojčicu na povratku iz škole. Kad je naišla, kao hijena je nasrnuo na nju, udarajući je kamenom u glavu. Nesrećna Dušica se pokušala odbraniti ali uzalud. Međutim, monstrumu to nije bilo dovoljno, pa ju je mrtvu devojčicu silovao, a njeno obeščašćeno telo ostavio pored kanala. Nakon toga je otišao kući da se presvuče i opere tragove krvi sa odeće. Njeno telo pronađeno je na najveći pravoslavni praznik Uskrs 15. aprila 2001. godine. Ona je bila učenica prve godine Srednje frizerske škole u Beogradu.

Pored spomen-ploče ostavljeno sveže cveće, 24sedam/Goran Sivački
 

- Navršila se 21 godina, ali sećanje na to dete neće nikada izbledeti. Kada se pročulo šta se desilo sa detetom zavladao je neki stah među ljudima ovog mesta. Mnoga deca i žene po mesec dana nisu smeli da izađu iz kuće jer su se plašili. Dušica je živela sa tetkom i ocem koji su se o njoj brinuli. Njena tetka nije imala decu, ali ju je volela kao da je njeno dete. Dušičini roditelji su se razveli, tako da je ona živela kod oca - kaže komšija. 

Dodaje da se Ilić tada najverovatnije vratio na mesto zločina i tražio sat, koji mu je devojčica otrgla dok se borila sa njim. Nakon toga, on je otkriven, a zatim uhapšen 19. aprila. Kod njega su pronađeni dokazi koji potvrđuju da je izvršio ubistvo. Osim toga, Ilić je priznao da je počinio ovaj strašni zločin.

- Dušica je bila dobro dete. Kada prođe putem uvek se javljala komšijama. Njen otac je preminuo. Verujem da je godinama teško živeo sa tim bolom za ćerkom koja je stradala na užasan način. Ona je bila samo jedno dete željno života i pred njom je bio ceo život koji je nasilno prekinut. Kada god prođem pored dela puta gde se nalazi njena spomen-ploča obuzme me jeza kada se setim šta je doživela - dodaje komšinica.

"Razumite nas, teško je"

Takođe, kontaktirali smo porodicu ubijene devojčice, a jedan od rođaka nam je kazao da ne želi da daje izjave.

- Razumite nas, nismo u stanju da dajemo izjave. Teško je. Izvinite i hvala vam na razumevanju - kazao je on.

Podsetimo, sudija Zoran Tatalović bio je prvi u Srbiji koji je 31. maja 2002. godine u beogradskom Okružnom sudu izrekao maksimalnu kaznu od 40 godina. Obratio se Iliću i upitao ga:

- Da li ljudski život za vas nešto predstavlja? Nijednog trenutka se niste pokajali niti oborili glavu! Koja kazna, osim maksimalne, postoji za vas? - rekao je sudija.

- Sakriven u žbunju je čekao dete od 15 godina da se vrati iz škole da bi zadovoljio svoju seksualnu strast i pritom je ubio. Prethodno je sa 18 godina ubio i opljačkao ženu. Za to je bio osuđen na 15 godina. Vaša rođena majka je na suđenju rekla da je Dušica bila anđeo i da ste zaslužili da vam sečemo parče po parče ako utvrdimo da ste je ubili! - rekao je sudija strogim i povišenim tonom.

Parcani, 24sedam/Goran Sivački
 

U vreme zločina bio povratnik

Ilić je još kao maloletnik zbog više krađa poslat u popravni dom u Kruševcu. Na jednom od dopusta, 19. septembra 1984. godine, na avalskom izletištu Šuplja stena mučki je ubio i dva puta silovao Zoru R. majku dvoje dece.

Za taj zločin bio je osuđen na 15 godina robije, ali je u "Zabeli" ubio zatvorenika i kazna mu je povećana na 20 godina. Posle izlaska iz zatvora, septembra 2000. godine, doselio se kod očuha u selo Parcani i ponovo okrvavio ruke.

Podsetimo, u istom selu na samo 800 metara od mesta ubistva Dušice Ilić, 14. aprila su pronađeni mrtvi Dragana T. (15) iz Parcana i Miroljub A. (52) iz sela Stojnik u opštini Sopot. Na glavi Dragane T. su postojale vidne povrede, a Miroljub je pet metara dalje, bio obešen u šumarku.

Bonus video

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike