Lekaru iz Novog Sada ponovo se sudi za obljubu devojčice: Kaznu od sedam godina oborio Apelacioni sud!

04.04.2022

12:13

0

Nastavak glavnog pretresa u ponovljenom postupku zakazan za ponedeljak, 18. april

Lekaru iz Novog Sada ponovo se sudi za obljubu devojčice: Kaznu od sedam godina oborio Apelacioni sud!
Pixabay

Novosadskom lekaru Š. T. (68) ponovo se sudi u Višem sudu u Novom Sadu za pokušaj obljube maloletne devojčice nakon što je njegovu sedmogodišnju zatvorsku kaznu oborio Apelacioni sud.

Novosadski lekar osuđen je na zatvorsku kaznu sredinom juna prošle godine. Žalio se na prvostepenu presudu i slučaj je došao na apelaciju. Kako navode u Višem sudu u Novom Sadu, Apelacioni sud je ukinuo presudu 12. oktobra 2021. godine i vratio postupak na ponovno suđenje, uz dopunska upustva ovom sudu.

Nastavak glavnog pretresa u ponovljenom postupku zakazan je za ponedeljak, 18. april u 11 časova kod predsednice veća, sudije Ivane Josifović. Lekar je još u pritvoru.

Maloletnica koja je žrtva pokušaja obljube je tada dvanaestogodišnja devojčica za koju se sumnjalo da je navođena da Š. T. neprimereno dodiruje, a da joj je on davao novac.

Š. T. je na suđenju naveo da je "izvukao pouku" iz svog postupka i da više nikada neće "pomagati siromašnima i slabijima od sebe, jer mu se sve to ovako vratilo", dok je sud ukazao na to da on nije pomagao siromašnom detetu već je "iskoristio njeno siromaštvo". Za slučaj se saznalo iz dnevnika devojčice, koji je ona zaboravila u školi.

Obljuba se, prema navodima nadležnih, u trajanju od dve godine odvijala u vikendici na Ribarskom ostrvu.

On je, inače, pre 11 godina već osuđen na pet godina uslovne kazne zbog nedozvoljenih polnih radnji. U penziji je od 2020. godine.

Bonus video

24sedam

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Blic

Najčitanije Vesti