Doktoru ponovo sude za obljubu devojčice: Apelacioni sud vratio predmet na ponovno odlučivanje

16.11.2021

20:40

0

Potrebno je da se sasluša devojčica, i to će biti učinjeno 22. novembra, a ona će izjavu dati iz skrin-sobe, namenjene za osetljive svedoke

Doktoru ponovo sude za obljubu devojčice: Apelacioni sud vratio predmet na ponovno odlučivanje
Copyright Foto: 24sedam/Katarina Mihajlović

O slučaju penzionisanog doktora Š. T. (66) iz Novog Sada, osuđenog za pokušaj obljube 12-godišnje devojčice, ponovo će se raspravljati u sudnici Višeg suda. Kako nam je potvrđeno, Apelacioni sud je vratio predmet na ponovno suđenje.

Prema onome što je naložio Apelacioni sud, potrebno je da se sasluša devojčica, i to će, kako saznajemo, biti učinjeno 22. novembra, a ona će izjavu dati iz skrin-sobe, namenjene za osetljive svedoke. Ona je, inače, već ranije davala iskaze, u Centru za socijalni rad, tokom istrage i prilikom veštačenja.

Ovaj penzionisani doktor sudske medicine je u junu, u Višem sudu u Novom Sadu, prvostepenom presudom bio osuđen na sedam godina zatvora, jer je, kako je tada obrazložila sudija Ivana Josifović, proglašen krivim zbog toga što je u periodu od marta 2018. do februara 2020, počinio produženo krivično delo pokušaj obljube sa maloletnicom, inače rođenom 2008. godine.

O onome što joj se dešavalo, devojčica je pisala u svom dnevniku, u kojem je, kako saznajemo, između ostalog napisala da "ide kod starijeg čike, i da joj on zauzvrat daje novac". U jednoj od prostorija novosadske osmoletke, koju devojčica pohađa, slučajno ga je pronašla drugarica, koja je iz radoznalosti pročitala nekoliko strana i tako se sve otkrilo.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Novosti

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike