Darko je nastradao u nesreći u rudniku "Soko": Našao se na mestu stravične eksplozije!

01.04.2022

09:10

0

Poginula još sedmorica rudara

Darko je nastradao u nesreći u rudniku "Soko": Našao se na mestu stravične eksplozije!
Darko Zlatkovic - Copyright Facebook/Darko Zlatkovic

U jutrošnjoj stravičnoj nesreći u rudniku mrkog uglja "Soko" među osmoricom nastradalih rudara je Zlatković Darko (43) iz Aleksinca.

Nažalost, poginuli su i Nenad Trivunac (37), Petar Petrović (31), Grujić Radovan (47), Čokirilo Branko (56), Branislav Zlatanovoić (55), Živković Bratislav (59), Stajić Bojan (34).

Podsećamo, Saša Spasić, direktor JP PEU Resavica, rekao je da se rudarska nesreća u jami rudnika “Soko“, dogodila nešto posle četiri sata ujutru u delu ležišta rudnika istočnog polja u trećoj smeni, prilikom redovnih radova na eksploataciji uglja.

- Prema još nezvaničnim informacijama, došlo je do zarušavanja uglja u otkopnoj komori VE 3/1 i naglog prodora metana u radni prostor. Izražavam saučešće porodicama nastradalih rudara, tu smo za njih u bilo kom momentu - rekao je Spasić.

- Radnici Aleksinačkih rudnika izvode radove u rudniku "Soko" i deo su ovog kolektiva. Mere se maksimalno poštuju ali su ovo situacije koje je nemoguće predvideti - dodaje Nemanja Denić, direktor Aleksinačkih rudnika koji je izrazio saučešće porodicama nastradalih rudara.

Najmanje 20 rudara je povređeno i oni su hospitalizovani u Aleksincu i Nišu.

- U našoj bolnici u Aleksincu je zbrinuto 20 rudara, od kojih troje imaju teže povrede, prelome ruku i rebara. Još uvek nije poznato koliki je ukupan broj povređenih, jer mnogi nisu dovezeni do ustanove jer imaju lakše povrede - rekao je Goran Vidić direktor bolnice.

Kako je ranije rečeno, oni sa težim povredama su prebačeni u Klinički centar Niš.

- Dvoje povređenih je prevezeno u KC Niš. Oni imaju teže povrede - povrede lakta i grudnh rebara - rekao je dr Zoran Peršić iz KC Niš i dodao da svi pacijenti koji imaju povrede grudnog koša moraju da se oserviraju jer se sumnja na unutrašnje povrede.

Očekuje se da će hospitalizovati još 30 rudara.

U jami je bilo oko 65 rudara, a kako je saopštila ministarka energetike i rudarstva Zorana Mihajlović, svi rudari su izvučeni.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike