Važno! U Domu kulture Aleksinac dobrovoljno davanje krvi za povređene rudare!

01.04.2022

12:14

0

Od 12 do 17 časova

Važno! U Domu kulture Aleksinac dobrovoljno davanje krvi za povređene rudare!
24sedam/Maja Kostić

Crveni krst Aleksinac organizuje vanrednu akciju dobrovoljnog davanja krvi, od 12 do 17 sati u Domu kulture Aleksinac, povodom jutrošnje nesreće u rudniku mrkog uglja "Soko" u Sokobanji.

Podsećamo, u eksploziji metana, zbog čega se zatrpala jama, poginula su osmorica rudara, a najmanje 50 je povređeno.

 

Poginuli su  Nenad Trivunac (37), Petar Petrović (31), Grujić Radovan (47), Čokirilo Branko (56), Branislav Zlatanović (55), Živković Bratislav (59), Stajić Bojan (34) i Zlatković Darko (43).

U Opštoj bolnici je zbrinuto 20 rudara, a Klinički centar Niš zbrinuće rudare sa težim povredama i očekuje se dolazak njih 30.

- U našoj bolnici u Aleksincu je zbrinuto 20 rudara, od kojih troje imaju teže povrede, prelome ruku i rebara. Još uvek nije poznato koliki je ukupan broj povređenih, jer mnogi nisu dovezeni do ustanove jer imaju lakše povrede - rekao je Goran Vidić direktor bolnice.

- Dvoje povređenih je prevezeno u KC Niš. Oni imaju teže povrede - povrede lakta i grudnih rebara - rekao je dr Zoran Peršić iz KC Niš i dodao da svi pacijenti koji imaju povrede grudnog koša moraju da se oserviraju jer se sumnja na unutrašnje povrede.

Ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović saopštila je da su svi rudari izvučeni iz jame.

Bonus video

24sedam

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti