Uhapšeni supružnici koji rade u policiji: Dostavljali račune iz apoteke i lažno predstavljali da su to lekovi za njihovo lečenje

31.03.2022

21:39

0

U akciji pripadnika Sektora unutrašnje kontrole MUP i PU Kruševac, "lisice" na ruke stavljene su Lj. R. i D. R.

Uhapšeni supružnici koji rade u policiji: Dostavljali račune iz apoteke i lažno predstavljali da su to lekovi za njihovo lečenje
Policijac pozornik Printscreen RTS 3 - Copyright Printscreen/RTS

Supružnici zaposleni u Policijskoj upravi Kruševac uhapšeni su zbog sumnje da su počinili prevaru.

U akciji pripadnika Sektora unutrašnje kontrole MUP i PU Kruševac, "lisice" na ruke stavljene su policijskom službeniku Lj. R. (53) i njegovoj supruzi D. R. (46), zaposlenoj u upravnim poslovima.

Oni se sumnjiče da su, od septembra 2019. do marta 2022. godine, u nameri da sebi pribave protivpravnu imovinsku korist, Fondu za solidarnu pomoć Ministarstva unutrašnjih poslova dostavljali račune iz apoteke, lažno predstavljajući da su to lekovi potrebni za njihovo lečenje. Na taj način su, kako se sumnja, doveli u zabludu odgovorne u Fondu koji su im, na osnovu dostavljenih računa, isplaćivali novac.

Osumnjičeni su, uz krivičnu prijavu, privedeni osnovnom javnom tužiocu u Kruševcu. Protiv njih je pokrenut disciplinski postupak zbog teške povrede službene dužnosti i udaljeni su iz službe do okončanja tog postupka.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike