Akcija hapšenja u više gradova Srbije: "Palo" 11 prevaranata, ojadili budžet za više od 10 miliona dinara!

30.03.2022

14:56

0

Lažnom konkursnom dokumentacijom od Uprave za agrarna plaćanja dobili subvencije za mlade poljoprivrednike

Akcija hapšenja u više gradova Srbije: "Palo" 11 prevaranata, ojadili budžet za više od 10 miliona dinara!
armagedon hapsenje pedofili mup (14) - Copyright Printscreen/Mup

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Uprave kriminalističke policije, Službe za suzbijanje kriminala i PU u Šapcu, u saradnji sa Ministarstvom poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, i Osnovnim javnim tužilaštvom u Šapcu, u koordinisanoj akciji na teritoriji Šapca, Beograda, Novog Sada i Bačke Palanke, uhapsili su 11 osoba osumnjičenih za prevare.

Uhapšeni su Lj. V. (43) iz Tabanovića, D. K. (68) iz Bačke Palanke, N. P. (35) iz Pocerskog Metkovića, I. V. (23) iz Tabanovića, M. S. (30) iz Glušca, J. O. (33) iz Šapca, M. P. (38) iz Pocerskog Metkovića, N. J. (23) iz Jevremovca, S. J. (28) iz Jevremovca, T. S. (30) iz Novog Sada i S. U. (30) iz Novog Sada, dok se za još dve osobe traga.

Lj. V., D. K. i osoba za kojom se traga, terete se da su, od decembra 2020. do januara 2021. godine, obezbeđivali falsifikovanu konkursnu dokumentaciju ostalim osumnjičenima prilikom ostvarivanja prava na subvencije za mlade poljoprivrednike, na osnovu koje su od Uprave za agrarna plaćanja neosnovano ostvarili pravo na subvencije u iznosu od 10.239.675 dinara. Za taj iznos oštećeo je Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, odnosno budžet Srbije.

Osumnjičenima je odredjeno zadržavanje do 48 sati i oni će, uz krivične prijave, biti privedeni Osnovnom javnom tužilaštvu u Šapcu.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike