Da li ste ga videli? Lažni radnik Uprave za agrarna plaćanja nudio projekte, uzimao novac i nestajao: Ako je i vas prevario zovite policiju!

29.03.2022

09:05

0

M. H. osumnjičen za više prevara kojima je ostvario korist od 24.550 evrai i 36.000 dinara

Da li ste ga videli? Lažni radnik Uprave za agrarna plaćanja nudio projekte, uzimao novac i nestajao: Ako je i vas prevario zovite policiju!
1(19) - Copyright MUP Srbije

Beogradska policija u saradnji sa Trećim osnovnim javnim tužilaštvom u Beogradu, uhapsili su M. H. (37) zbog sumnje da je počinio više prevara.

On je, kako se sumnja, od maja do novembra prošle godine, lažno se predstavljajući kao radnik Uprave za agrarna plaćanja, građanima nudio uslugu izrađivanja projekata potrebnih za konkurisanje za dobijanje sredstava u navedenoj Upravi.

Za tu uslugu, kako se sumnja, tražio je i uzimao novac, a potom prekidao svaku komunikaciju sa onima koji su mu platili, a obećane projekte nije uradio. Na taj način ostvario je protivpravnu imovinsku korist od 24.550 evra i 36.000 dinara.

Osumnjičenom M. H, određeno je dvodnevno zadržavanje u pritvoru i on će, uz krivičnu prijavu, biti priveden nadležnom tužilaštvu.

Sumnja se da žrtava njegove prevare ima mnogo više nego što je do sada utvrđeno, pa policija moli građane koji prepoznaju osumnjičenog sa fotografije da se jave Policijskoj upravi za grad Beograd na 011/279-84-11 i 011/279-84-12.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike