Ukinut pritvor devojci koja je pijana "golfom" smrti sletela u Moravu: Dve drugarice nađene na dnu reke

30.03.2022

13:31

0

Autor: 24sedam

A. S. je takođe vozila sa robnom vozačkom dozvolom, preti joj kazna do 12 godina robije

Ukinut pritvor devojci koja je pijana "golfom" smrti sletela u Moravu: Dve drugarice nađene na dnu reke
Printscreen/Facebook/katarinapetkovic/fotkanje njet

A.S. iz Predajana koja je zimus automobilom sletela u Južnu Moravu sa drugaricam,a od kojih su se dve utopie, puštena je iz pritvora da se brani sa slobode.

Tokom dosadašnje istrage saslušani su roditelji stradalih devojaka u svojstvu oštećenih lica i pridružili su se gonjenju počinioca dela. Saslušani su u vozač kamiona iz Beograda, kao i vozač autobusa “Niš ekspresa”, koji su prvi naišli na mesto nesreće, obavestili policiju i hitnu pomoć.

- Veštačenje je pokazalo da je u trenutku nesreće A. S: u krvi imala 0,95 promila alkohola u krvi - kaže Danijela Trajković, Viši javni tužilac.

Nesreća se dogodila 29. januara, oko 4 časa ujutro, kod tunela Manajle, kada je automobil marke "golf ", sleteo je u Južnu Moravu.

Tela Anđele M. i Katarine P. pronađena su u reci, a obdukcija je utvrdila da su nastradale utapanjem. A. S. i K. M. su u nesreći lakše povređene.

Pritvor A.S. određen je zbog krivičnog dela teško delo protiv bezbednosti  javnog saobraćaja.

A. S. je prethodno na saslušanju u tužilaštvu u prisustvu svog advokata negirala izvršenje krivičnog dela teška dela protiv bezbednosti javnog saobraćaja.

Tužilaštvo je smatralo da je delo izvršila sa umišljajem, jer je vozila kola sa probnom vozačkom dozvolom u vremenu kada nije smela da vozi i to pod uticajem alkohola, neprilagođenom brzinom uslovima i stanju puta, vidljivosti, preglednosti i atmosferskim prilikama.

Za ovo krivično delo, prema srpskim zakonima, propisana kazna zatvora je od dve do 12 godina.

BONUS VIDEO

24sedam

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti