Predejane zavijeno u crno: "U neverici smo da su se dva života u trenu ugasila!" Progutala ih Južna Morava

01.02.2022

09:15

0

Autor: 24sedam

Anđela je preminula od povreda zadobijenih u udesu, a ronilačke i policijske ekipe treći dan pretražuju reku u potrazi za Katarinom

Predejane zavijeno u crno: "U neverici smo da su se dva života u trenu ugasila!" Progutala ih Južna Morava
most Vlajkovac vađenje tela iz kanala Goran Sivački (12) - Copyright 24sedam/Goran Sivački/Ilustracija

Dve nerazdvojne drugarice Anđela Milovanović (21) i Katarina Petković (22) iz Predejana doživele su u noći između petka i subote stravičnu saobraćajnu nezgodu, kada je automobil u kom su se nalazile sleteo sa kolovoza u Južnu Moravu kod mesta Džep u blizini Vladičinog Hana.

Anđela je preminula od povreda zadobijenih u udesu, a ronilačke i policijske ekipe treći dan pretražuju Južnu Moravu u potrazi za Katarinom.

Predejane tuguje za,za njima, a porodice Milovanović i Petković su neme od bola.

- Nemam reči za sve ovo što se desilo. I dalje smo u neverici da se sve ovo dešava - prve su reči za "Blic" Miljane Milovanović, rođene sestre stradale Anđele:

Kako kaže,, kao da je dvostruka tragedija zadesila njenu porodicu, jer i nestalu Katarinu smatra svojom sestrom.

- Bile su nerazdvojne, njih dve su bile najbolje drugarice, a Katarinina sestra i ja smo najbolje drugarice, bili smo kao jedna porodica. Katarinu smatram isto sestrom - kaže sagovornica i podvlači da se svi nadaju samo da će pronaći nestalu devojku, za kojom se treći dan traga:

- Nadamo se da će pronaći Katarinu. Njeni roditelji su neutešni jer je ne pronalaze.

Neostvareni snovi

Kako kaže, Katarininoj majci je ovo druga velika tragedija u životu. U prvoj je izgubila u saobraćajnoj nesreći dvojicu braće. O sestri i drugarici govori najlepše, da su bile pune života i snova i da su svojim porodicama bile za ponos.

- I za jednu i za drugu imam reči hvale. Bile su devojke pune života, imale su planove, škola, fakultet. Kaća je radila... - priča neutešna Miljana.

I drugi meštani Predejana biranim rečima pričaju o devojkama.

- Celo selo tuguje i tugovaće godinama za njima - kaže jedna meštanka i dodaje da i Anđelu i Katarinu, kao i njihove porodice, ljudi znaju samo po dobrom:

Mlađi meštani, Katarinini i Anđelini drugari, ne mogu da shvate kako se sve u trenutku desilo i kako su prekinuti životi koji su tek počeli.

Anđela je bila anđeo

- Ja ne znam ni šta da kažem. Anđela je bila pravi anđeo. Puna pozitivne energije, uvek nasmejana, srećna. Za nju je život tek počeo, ali sudbina je rešila da se još brže ugasi... - rekla je neutešna drugarica stradale Anđele.

I Katarinu će pamtiti po osmehu i sreći koju je širila.

- Samo najlepše reči za nju mogu da kaže. Toliko je bila dobra, pametna, vesela. Imala je sve vrline koje jedna devojka treba da poseduje...  - zaključuje drugarica.

Saobraćajna nezgoda se dogodila oko četiri sata u noći između subote i nedelje kada je "golf" kojim je upravljana Anđela S. sleteo sa kolovoza u Južnu Moravu kod mesta Džep u blizini Vladičinog Hana.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike