"Imale su planove, život je bio pred njima": U Predajanima vlada muk nakon stravične nesreće, za telom devojke se i dalje traga

30.01.2022

16:58

0

Komšije objašnjavaju da ovakve nesreće nisu strane s obzirom da mladi u provod idu u Vladičin Han kako u njihovoj varošici kafići rade do 20 časova

"Imale su planove, život je bio pred njima": U Predajanima vlada muk nakon stravične nesreće, za telom devojke se i dalje traga
most Vlajkovac vađenje tela iz kanala Goran Sivački (12) - Copyright 24sedam/Goran Sivački/Ilustracija

U varošici Predajane, odakle su devojke koje su u noći između četvrtka na petak doživele stravičnu saobraćajnu nesreću, jedva da žele da govore javno o tragediji.

Na ulicama vlada muk i svi su u žalosti zbog stradalih devojaka. Podsećamo do nesreće je došlo oko 4 sata iza ponoći, kada je jedna devojka izgubila kontrolu nad vozilom i sletela je sa puta u Moravu. U kolima su se pored nje, nalazile još tri devojke. Dve su uspele da isplivaju, dok je jedna od drugarica poginula, a za trećom se još uvek traga.

- Bile su dobra deca, završile su srednju školu, nisu studirale dalje, barem za sada. Imale su planove, život je bio pred njima, ali desila se tragedija. Sve su iz dobrih porodica, radnih i vrednih. Ne dao Bog ovo nikom. Javna je tajna da sva omladina nakon 20 časova iz Predejana ide u Vladičin Han u provod. Mi ovde imamo tri kafića, koji se zatvaraju u 20 časova. Nakon toga, svi sedaju u auto i odlaze u Vladičin Han, eventualno u Leskovac. Dok se tamo zadrže, kad krenu kući već je kasno, umorni, neiskusni u vožnji i dešavaju se tragedije - priča komšinica nastradalih devojaka.

Većina stanovništva je ogorčena na to što su kafići radili toliko kasno, mada za sada nema podataka gde su devojke bile, u kom kafiću, jer preživele još nisu saslušane.

Prema navodima VJT, devojka koja je vozila, A. S. imala je probnu vozačku dozvolu i posle 23 sata nije smela da upravlja vozilom. Prema nezvaničnim informacijama, uzrok nesreće je  prebrza vožnja.

Kako smo pisali, automobil se kretao iz pravca Vladičinog Hana magistralnim putem ka Predejanu, kada je prilikom izlaska iz tunela kod mesta Džep probio zaštitnu ogradu na mostu na Južnoj Moravi i sleteo u reku, sa visine od oko 20 metara. Tom prilikom poginula je A. M. iz Predejana. A. S. koja je upravljala vozilom i K. M. su prošle sa povredama glave i ogrebotinama, van životne opasnosti su i zbrinute su u Zdravstvenom centru Vranje.

Ovakve tragedije česte

Takođe, građani se pitaju i kako to da saobraćajna policija, koja je noću na ulicama Hana i na izlazu iz grada, nije primetila mlade devojke u vozilu i eventualno ih zaustavila?

Inače, tragedije u kojima mladi stradaju vraćajući se iz noćnog provoda u Vladičinom Hanu, dešavaju se često na putevima ka Surdulici, Leskovcu i Vranju.

Za poslednjih 15 godina desilo se nekoliko takvih slučajeva kada su automobili puni omladine sletala sa puteva, udarali u bandere, a nesreće se dešavale sa smrtnim ishodima.

U Vladičinom Hanu je proglašen Dan žalosti.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Telegraf

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike