Nožem napadao prolaznike: Vasilije (20) ponovo osuđen na šest godina i šest meseci zatvora!

30.03.2022

11:07

0

Autor: Maja Kostić

Mera bezbednosti koja mu je takođe izrečena trajaće dok postoji potreba za lečenjem i može trajati i duže od izrečene kazne

Nožem napadao prolaznike: Vasilije (20) ponovo osuđen na šest godina i šest meseci zatvora!
110228_noz-parking1 - Copyright Pixabay

Nišlija Vasilije Jovanović (20) ponovo je osuđen na kaznu zatvora od šest godina i šest meseci a izrečena mu je i mera bezbednosti obaveznog čuvanja i lečenja u psihijatrijskoj ustanovi, jer je tokom 2019. godine bez ikakvog povoda nožem napadao prolaznike.

- Oglašen je krivim zbog četiri krivična dela laka telesna povreda iz člana 122 stav 2. u vezi sa stavom 1. Krivičnog zakonika i osuđen na jedinstvenu kaznu zatvora u trajašnju od šest godina i šest meseci. Mera bezbednosti koja mu je takođe izrečena trajaće dok postoji potreba za lečenjem i može trajati i duže od izrečene kazne – saopštio je Vladimir Rakonjac, portparol Osnovnog suda u Nišu.

Podsetimo, seriju napada na nedužne prolaznike dvadesetogodišnjak je započeo 18. juna o 2021. godine oko 22.10 sati na Bulevaru Nemanjića u Nišu gde je prišao s leđa S.I. koji je gledao u svoj mobilni telefon i bez ikakvog povoda i upozorenja, naneo mu dva uboda u donji deo zadnje strane leve polovine grudnog koša što je okarakterisano kao laka telesna povreda.

Samo pet dana kasnije u ulici Branka Krsmanovića, nakon što je pratio Đ.V., koji je takođe telefonirao, zadao mu je udarac nožem u desni slabinski predeo i takođe ga lakše povredio. Serijske napade nastavlja 24. juna kada u ulici Ljube Didića napada A.K. i S.M. i obojicu ubada u butine, nakon čega beži.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike